Zo kies je online een tafelzeil uit

Tafelzeil

Goed, dus je hebt besloten dat je graag een tafelzeil wil hebben voor je tafel. En nu? Grote winkels hebben vaak maar beperkte maten en keuze. Je kunt dan beter online op zoek gaan naar een tafelzeil. Je hebt dan keuzevrijheid en kunt ook nog de juiste maten doorgeven.

Tafelzeil op maat

Tafelzeil

Het is belangrijk dat jouw tafelzeil precies past op je tafel. Daardoor zijn de gangbare maten niet altijd ideaal. Een te klein zeil zorgt ervoor dat het zeil veel gaat schuiven en dat delen van de tafel niet beschermd zijn. Als je een tafelzeil met die reden koopt, dan is dat dus een probleem. Een te groot tafelzeil is bovendien niet comfortabel. Wanneer je aan de tafel zit merk je dat er teveel materiaal aan de zijkanten over de tafel hangt en dat zit in de weg. 

Koop je dus online een zeil, neem dan eerst de maten van je tafel op. De lengte en breedte is uiteraard het belangrijkste, maar bedenk ook even hoe passend het zeil moet zijn. Want wil je dat het precies het tafeloppervlakte dekt, of wil je liever dat het een stukje over de randen hangt? Dat is een kwestie van smaak. 

Tafelzeil

Maatwerk

Kies dus een online winkel waar ze maatwerk leveren. Vaak werken online winkels met prijzen per meter, dus om een beeld te krijgen van de kosten moet je weten hoeveel meter zeil je nodig hebt.