Wc verstopt in Weesp? 5 tips om je hiervan af te helpen!

wc verstopt Weesp

Wat doe je als je wc verstopt zit in Weesp?

Een verstopte wc kan een van de meest frustrerende en ongemakkelijke huishoudelijke problemen zijn. Het komt nooit op een handig moment en kan tot behoorlijk wat stress leiden. Gelukkig zijn er enkele stappen die je kunt ondernemen om een wc-verstopping in Weesp aan te pakken voordat je de hulp van een professional inschakelt. In dit blogartikel delen we 5 handige tips om je te helpen bij het oplossen van dit veelvoorkomende probleem.

Gebruik een plopper

Zit je wc verstopt in Weesp? Een plopper, ook wel bekend als een ontstopper, is een handig gereedschap om een verstopte wc te verhelpen. Plaats de plopper over de afvoeropening en duw en trek krachtig op en neer. Dit kan helpen om de verstopping los te maken en het water weer te laten stromen. Zorg ervoor dat er genoeg water in de wc staat om de plopper volledig te bedekken.

Warm water en afwasmiddel

Een andere methode is het gebruik van warm water en afwasmiddel. Giet een emmer met heet (niet kokend) water in de wc en voeg een paar scheuten afwasmiddel toe. Laat het mengsel ongeveer 10-15 minuten inwerken en probeer dan opnieuw te spoelen. Het afwasmiddel kan helpen bij het oplossen van vet- en vuilophopingen.

Ontstoppingsveer

Een ontstoppingsveer, ook wel bekend als een wc-slang, is een flexibele staalkabel met een handvat aan het ene uiteinde en een draaiende veer aan het andere uiteinde. Steek de veer in de afvoeropening en draai het handvat terwijl je voorzichtig drukt. Hiermee kun je verstoppingen fysiek doorbreken en verwijderen.

Baking soda en azijn

Een eenvoudig, huishoudelijk mengsel van baking soda en azijn kan helpen bij het ontstoppen van een wc. Giet ongeveer een kopje baking soda in de wc en voeg vervolgens een kopje azijn toe. Laat het mengsel bruisen en inwerken gedurende ongeveer 30 minuten voordat je probeert door te spoelen. Dit kan helpen bij het losmaken van verstoppingen.

Voorkomen is beter dan genezen

De beste manier om met wc-verstoppingen om te gaan, is door ze te voorkomen. Gebruik niet te veel toiletpapier in één keer en gooi geen vreemde voorwerpen zoals wattenstaafjes, maandverband of vochtige doekjes in het toilet. Overweeg ook het gebruik van toiletpapier dat speciaal is ontworpen om snel op te lossen in water. Meer blogs lezen over sanitair? Klik hier!