Wat voor soort gietvloer?

Als je de badkamer wilt verbouwen zijn er veel zaken waar je over moet nadenken. Waaronder dus de vloer. Je kunt een klassieke tegelvloer nemen, maar een gietvloer zal ook prachtig in een badkamer staan. Daarnaast heeft een gietvloer enkele grote voordelen. Een gietvloer wordt naadloos gelegd, dus je hebt geen last van vuiligheid in kieren en naden, wat je bij een tegelvloer wel hebt. Daarnaast zijn gietvloeren waterdicht, dus je hebt nooit vochtproblemen. Een gietvloer geeft ook een heel moderne en strakke uitstraling. Daarnaast is een gietvloer heel gemakkelijk te combineren met vloerverwarming, zodat je warme voeten houdt. Daarnaast kan een gietvloer in nagenoeg elke kleur gegoten worden. 

Soorten gietvloeren voor in de badkamer
Als je besloten hebt om een gietvloer in je badkamer te laten gieten, moetje nog wel een keuze maken uit één van de soorten gietvloeren: 

PU gietvloer
Een polyurethaan (PU) gietvloer is een vloer van kunststof. Hierdoor is de vloer elastisch en niet koud om over te lopen met blote voeten. Helemaal niet als je er ook nog vloerverwarming onderlegd. Omdat het een elastische vloer is, zullen erg nooit scheuren in ontstaan en is het kras- en stootvrij. Ook heeft de vloer een geluiddempende werking. Het onderhouden van deze vloer is heel simpel, met een beetje water en zeep, maar gebruik geen chemische middelen. De vloer ziet er, doordat het naadloos is gegoten heel strak uit. Deze vloer zie je ook vaak terug in schuren en leent zich er ideaal voor om bijvoorbeeld je motorheftafel in de vloer te verzinken. 

Terrazzo gietvloer
Met een terrazzo gietvloer heb je een moderne strakke uitstraling, maar toch met een klassieke inslag. Deze vloer bestaat uit een mengsel van stukken gebroken marmer, met cement en een bindmiddel. Je krijgt zo een zeer unieke vloer, die nergens hetzelfde is. Ook de kleur van de stukken marmer kan je kiezen. Deze vloer is wel wat scheurgevoelig. Daarom is het verstandig om goed aandacht aan de ondervloer te besteden. Meestal legt men over de bestaande vloer een laagje cement.

Steentapijten gietvloer
Een mengsel van kunsthars met grindkorrels vormen een gietvloer van steentapijt. Ook dit is een unieke vloer, alleen door de grindkorrels niet geheel waterdicht. Dit is wel gemakkelijk op te lossen door er een speciale waterdichte coating over te leggen.

Heel belangrijk is dat er een afschot in de badkamer is, zodat het water weg kan lopen. Dit kan met een gietvloer lastig zijn, omdat deze egaal opdroogt. Daarom is het belangrijk dat de ondervloer reeds een afschot bevat, zodat daarover dan de gietvloer gegoten kan worden.