Wat te doen tegen pilling?

Niets weet een mooie bank, stoel, kussen of kledingstuk zo te verpesten als pilling. U kent ze wel: die lelijke bolletjes die opeens verschijnen. Die bolletjes, bestaande uit in elkaar gedraaide vezels, weten elke stof te ontsieren. Heeft u ook last van pilling? Een pluizenverwijderaar biedt uitkomst. Sterker: met zo’n apparaat wordt het verwijderen van pillen zelfs ontzettend eenvoudig.

Pillingtondeuse

Hoewel een meubelstuk of trui er door pilling heel lelijk uit kan zien is het minder ernstig dan het lijkt. Eigenlijk gaat het verwijderen van deze weefselbolletjes zelfs erg gemakkelijk. Bijvoorbeeld met een pillingtondeuse, ook wel pluizentondeuze genoemd. Dit speciaal voor pillen ontwikkelde apparaat verwijdert al die ontsierende bolletjes snel en eenvoudig. Zonder daarbij uw stof te beschadigen. Zeker op nieuwe bekleding niet geheel onbelangrijk.

Werking

Een pillingtondeuse ziet eruit als een soort van ontharingsapparaat. Zo werkt de pillingverwijderaar ook wel een beetje: de scheerkop dient rustig over het oppervlakte bewogen te worden, geleidelijk en zonder kracht te zetten. De bolletjes komen los van de bekleding, en worden opgevangen in het handige reservoir. Zo hoeft u zich er geen zorgen over te maken dat die vervelende bolletjes na verwijdering, bijvoorbeeld, in het kleed terechtkomen.

Voorkomen beter dan genezen

Wanneer de pillingtondeuse zoals uitgelegd wordt gebruikt, kunt u er zeker van zijn dat uw stof niet beschadigt. Wanneer u de bolletjes niet in één keer allemaal weg weet te krijgen, herhaal de behandeling dan nog eens. En vormt zich een nieuw bolletje? Verwijder deze dan direct met uw pillingtondeuse. Voorkomen is beter dan genezen, en met sommige stoffen is het onvermijdelijk dat zich uiteindelijk weer hele oppervlakten onder de bolletjes bevinden. Wanneer u het verwijderen van de pillen goed bijhoudt, kunt u dit voorkomen.

Pillingtondeuses in alle soorten en maten

Pillingtondeuses zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Zo kunt u voor een Pillingtondeuse “mini” gaan wanneer u alleen kledingstukken of andere kleine oppervlakten moet bevrijden van pillen. Voor grotere oppervlakten of professioneel gebruik is het een goed idee voor een pillingtondeuse met een grotere scheerkop te kiezen. Daarmee bestrijkt u grotere stukken stof in een keer. Een alles-in-een-set behoort ook tot de mogelijkheden. Met die set heeft u alles in huis voor het veilig en netjes verwijderen van stof, pluizen, haren en pilling.