Wat te doen na een inbraakpoging?

Dagelijks zijn er gemiddeld 100 inbraken per dag in Nederland. Het kan helaas zomaar een keer bij jouw thuis gebeuren. Sommige mensen hebben het gevoel dat er mogelijke inbrekers hun straat in de gaten houden of merken iets verdachts. Twijfel dan niet en schakel hulp in. In dit artikel leg ik uit wat je na een inbraakpoging kunt doen, maar deze tips kun je ook gebruiken om een inbraak te voorkomen. 

Buurtpreventie

Tegenwoordig maken verschillende buurten een groepsgesprek aan op whatsapp. Vaak wordt er afgesproken om op te letten op verdachte activiteiten, zoals een vreemd iemand die meerdere keren per dag door de straat loopt. Op deze manier kun je elkaar waarschuwen voor mogelijke inbraken. 

Sloten vervangen

Na een inbraak poging kan het zijn dat de sloten zijn beschadigd. Het is dan verstandig om de sloten te laten vervangen. Een goede slotenmaker is Slotenmaker Holland. Zij zijn met spoed bereikbaar, waardoor er dezelfde dag nog een nieuw slot in de deur kan zitten. Daarnaast leveren zij ook sloten die voldoen aan het politiekeurmerk tegen inbraken. Zodat ook jouw woning goed beveiligd is.

Camera’s

Een andere mogelijkheid om jou en je huis veilig te beschermen, is door een camera aan te schaffen. Tegenwoordig kopen steeds meer mensen een camera en plaatsen die bij de ingang van hun huis. Op deze manier kun je makkelijk mogelijke inbraken voorkomen, omdat de meeste inbrekers afschrikken bij het zien van een camera. Zij willen natuurlijk niet op beeld verschijnen.


Wil je graag jouw huis optimaal beveiligen tegen eventuele inbraken? Neem dan een kijkje op Slotenmaker-holland.nl.