Wat is een sedumcassette? 

Zit je eraan te denken om bij te dragen aan het milieu? Dat kan natuurlijk door vegetarisch of veganistisch te gaan eten of door vaker met de trein te gaan in plaats van de auto of het vliegtuig. Een andere mogelijkheid is het nemen van sedumcassettes bij de Dakvergroeners. Sedumcassettes zijn trays van sedum die op het dak geplaatst kunnen worden. Deze cassettes zijn bedoeld voor huizen met een plat dak. De helling van het dak mag maximaal vijf graden zijn, maar niet meer dan dat. Een hogere helling vraagt namelijk om een andere soort dakbedekking. Daarnaast heeft een sedumcassette een waterbuffering van 27 liter per vierkante meter. De bladeren van een sedum nemen enorm veel water in zich op, waardoor je minder last van wateroverlast zal hebben. Vanaf nu ben jij veel beter beschermt tegen een zware regenval!

Kenmerken van een sedumtray cassette

Een sedumcassette heb je al voor maar 45,50 euro per vierkante meter. Hoe meer cassettes je besteld, hoe goedkoper de prijs is. Het grootste voordeel aan de cassettes is dat ze heel makkelijk op een dak aan te leggen zijn. Doordat het een dak betreft dat plat is of bijna helemaal plat is, kan je de trays zo op hun plaats zetten. Daarnaast vragen de trays ook om weinig onderhoud. Het plaatsen vergt even wat tijd, maar daarna heb je er enorm veel plezier van. 

Voordeel sedumcassette

Een groot voordeel van een sedumcassette van de Dakvergroeners is dat je ermee bijdraagt aan het milieu. Daarnaast staat het ook nog eens heel erg gezellig. De trays vangen ook erg veel water op, waardoor je veel minder wateroverlast zal hebben. Een ander voordeel is dat je enorm veel geld bespaart. In eerste instantie lijkt zo’n tray een grote investering, maar na een paar maanden zal je het plezier al merken in je portemonnee. De sedumcassettes zorgen namelijk voor een veel betere isolatie in het huis, waardoor de verwarming in de winter naar beneden kan en de airco hoeft niet meer zo hard aan te staan in de zomer.