Waarom je niet van de één op de andere dag kan verhuizen

Op één dag verhuizen onmogelijk.

Op één dag verhuizen is haast onmogelijk. Je moest eerst een duidelijk plan hebben/maken voordat je echt kan gaan verhuizen. Je moet een plan maken hoe je je spullen van je oude woning naar je nieuwe woning gaat krijgen . Je moet eerst beginnen met het bepalen van welke spullen mee wilt nemen en welke niet. Nadat je alles hebt ingepakt moet je gaan bepalen welk verhuisbedrijf het beste is voor jou om je te helpen bij de verhuizing en of je extra services er bij wilt zoals een verhuislift huren.

De kosten van een verhuisbedrijf 

De kosten van een verhuisbedrijf lopen nogal uiteen. We hebben een onderzoek gedaan naar diverse verhuisbedrijf en zijn tot een gemiddelde komen van de volgende gegevens.

De kosten van een verhuiswagen zijn:

  • Verhuiswagen + 1 verhuizer 60-70 euro.

De kosten van verhuizers:

  • Verhuizing naar flat of appartement: 750 euro.
  • Verhuizing naar twee-onder-een-kap: 900 euro.
  • Verhuizing naar vrijstaande woning, villa of penthouse: 900 euro.

Voorrijkosten:

  • Voorrijkosten algemeen: 55 euro.

  Extra service:

Er zijn ook nog extra kosten om rekening mee te houden.

  • Kosten van het inhuren van extra verhuizers:

Als je meerdere verhuizer wilt inhuren om je bijvoorbeeld te helpen bij het inpakken van je spullen moet je rekening houden met extra kosten van 40 euro per uur per extra verhuizer.

  • Kosten van het vervoer:

Je moet niet alleen de voorrijkosten betalen aan het verhuisbedrijf maar ook de kilometers die ze moeten maken van de oude woning naar die nieuwe woning de meeste verhuisbedrijven geven de eerste kilometers gratis meestal is dat ongeveer ligt dat tussen de 15 tot 20 kilometer, daarna is het tussen 0,50 – 1,00 euro per kilometer. Deze kosten worden uiteindelijk mee gerekend bij de totale kosten.

  • Parkeervergunning of -ontheffing:

Bij een verhuizing kan de verhuiswagen niet altijd recht voor je nieuwe woning laden en lossen. Als dit het geval is, is het handig om bij de gemeente een tijdelijke parkeer vergunning of -ontheffing aan te vragen zodat het laden lossen makkelijk en sneller gaat. In elke gemeente zijn de kosten verschillend, meestal in de kleinere gemeente liggen de prijzen rond de 20 euro en in de grotere gemeente liggen de prijzen meestal rond 50 euro.

  • Verhuizen in het weekend of met spoed:

Als je in het weekend wilt verhuizen moet je rekening houden met weekendtoeslag. Op zaterdag ligt de toeslag meestal rond 25% en op de zondag rond 75% . Verhuizers kosten in het weekend ook meer dan doordeweeks. Als je een spoedverhuizingen wilt gelden er ook toeslagen het ene bedrijf rekent altijd een vast tarief en andere bedrijven bepalen hun extra kosten op de hoeveelheid beschikbare verhuizers.