Waarom je je woning of werkplek schoon moet houden

Dros

Het is niet altijd het leukste klusje om te doen: schoonmaken. Toch is een schone ruimte, of je er nu woont of werkt, erg prettig en gezonder. Het is daarom belangrijk om je werkplek en/of woning schoon te houden, zodat je ook bij blijft en niet steeds weer van voor af aan hoeft te beginnen.

Schoonmaak uitbesteden

De schoonmaak van je woning of werkplek kun je uitbesteden aan een schoonmaakbedrijf als Dros. Het grote voordeel hiervan is dat je geen tijd kwijt bent en zelf de handen niet uit de mouwen hoeft te steken. Je kunt zelf je tijd besteden aan andere dingen en de schoonmaak wordt voor je gedaan. Ideaal!

Zowel particulieren als ondernemers kunnen gebruik maken van de diensten van een schoonmaakbedrijf. Je spreekt af wat, wanneer en hoe vaak het wordt schoongemaakt en dan kun je genieten van een schone woning of werkplek.

Zelf schoonmaken

Of je nu in de desbetreffende ruimte woont of werkt, je neemt er veel tijd door. Het is dan ook vanzelfsprekend dat er schoongemaakt moet worden en dit kun je dan ook zelf doen. Het voordeel van zelf schoonmaken is dat je geld kunt besparen, maar het kost daarentegen wel tijd en wat moeite.

Maak voor jezelf een periodieke planning met wanneer je wat van plan bent schoon te maken. Zo heb je het zwart of wit staan en ga je ook eerder de taak afmaken om het lekker weg te kunnen strepen. Ga bijvoorbeeld op maandag stofzuigen en de toiletten schoonmaken, op de woensdag de toiletten schoonmaken en op de vrijdag de afval weggooien. Kijk per week wat je wil schoonmaken en bedenk goed wat je belangrijk vindt om schoon te hebben en doe dat dan vaker dan minder belangrijke taken.

De voordelen van een schone ruimte

Men heeft niet vaak door hoe belangrijk een schone werkplek is, totdat ze in een ruimte komen waar het niet is opgeruimd of schoongemaakt. Op dat moment komt het besef vaak pas. Het is daarom belangrijk dat men bewust wordt van een schone woning of werkplek, omdat het ontzettend veel voordelen kent.

Je kunt een stuk beter focussen en nadenken als de ruimte geordend en schoon is. Er zijn geen nare geurtjes en er is geen afleiding. Iedereen voelt zich immers fijner in een schone ruimte.