Voorbeelden van elektrische verwarming

Elektrische verwarming is op dit moment helemaal hot en happening. Veel mensen kiezen hiervoor, maar waarom is dit eigenlijk? Wij geven u graag wat voorbeelden. Bent u nieuwsgierig? Lees dan zeker even verder!

Ir panelen

Infraroodverwarming is een manier van verwarmen die steeds vaker besproken wordt. Dit is een manier van stralingswarmte. Wat stralingswarmte betekent is eigenlijk erg vanzelfsprekend. Ir panelen, een andere naam voor infraroodverwarming, zorgen ervoor dat de warme lucht direct wordt afgegeven op een specifieke plek in uw huis, of op een persoon. Wat meestal gebeurt bij systemen die huizen verwarmen is dat de lucht verwarmd wordt in het huis. De warme lucht stijgt op en daalt vervolgens weer. Dit is een andere manier van verwarmen, ook wel convectieverwarming genoemd. Wat het grote voordeel aan stralingswarmte is, is dat het verschil tussen de vloer en het plafond een stuk kleiner is dan bij convectieverwarming. Dit is dan ook een gebruikelijke reden dat sommige liever voor stralingswarmte kiezen dan voor convectieverwarming. Toch is en blijft dit een persoonlijke keuze en gaat iedereen zijn voorkeur uit naar iets anders. Als u kiest voor ir panelen is dit ook het enigste wat u in huis hoeft te halen. Ze zijn erg efficiënt en harstikke veilig.

Nano infrarood panelen

Nano infrarood panelen zijn vergelijkbaar met ir panelen, maar zitten toch net iets anders in elkaar. Het grote voordeel aan nano infrarood panelen is dat u flink veel energie kunt besparen. Dit is al een heel groot verschil dan met een traditionele elektrische verwarming. Voor dit type elektrische verwarming geld hetzelfde als bij de ir panelen. Het is vorm van stralingswarmte. De straling van deze panelen zijn ontzettend krachtig. Wel is waar is deze straling niet schadelijk voor ons en ook niet voor dieren.

Elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming is vast geen nieuw begrip in uw oren. U kunt er ontzettend dol op zijn, maar er zijn ook mensen die het onnodig vinden. Toch willen we even snel de voordelen van elektrische vloerverwarming bespreken. Het fijne is dat een elektrische vloerwarming ontzettend makkelijk te plaatsen is. Ook is dit mogelijk bij bijna elke soort vloer. Omdat de verwarmingselementen zitten verwerkt in een dun matje, is het ook meer dan mogelijk bij een dunne vloer. Tegenwoordig is elektrische vloerverwarming ook helemaal zo duur niet meer. Dit is natuurlijk ook goed om te weten, zeker voor als u twijfelt. Het aanleggen duurt helemaal niet lang en eigenlijk is het zo gepiept.