Verschillende soorten raamdecoratie

Wanneer jij een woonwinkel van Thuisin binnen loopt, zie je het direct. Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten raamdecoratie. Ben jij op zoek naar nieuwe raamdecoratie voor jouw woning? Dan sta je voor een hele opgave. Door het grote aanbod wordt het kiezen er namelijk niet makkelijker op. Gelukkig kun jij bij Thuisin altijd advies inwinnen over de raamdecoratie die zij verkopen. Wil jij alvast goed beslagen ten ijs komen? Hier lees je alvast het een en ander over een aantal soorten raamdecoratie die Thuisin verkoopt.

Vouwgordijn

Deze gordijnsoort heb jij vast en zeker weleens gezien bij iemand thuis. Of mogelijk heb jij zelf wel jarenlang een vouwgordijn gehad. Deze raamdecoratie vouwt zich als het ware op wanneer jij aan het bedieningskoord trekt. Bij Thuisin worden vouwgordijnen op maat gemaakt. Zo weet jij zeker dat jouw raamdecoratie altijd past.

Rolgordijn
Naast het vouwgordijn verkoopt Thuisin ook het rolgordijn als raamdecoratie. Bij deze variant van raamdecoratie vouwt de stof zich niet op, maar wordt deze opgerold. Met behulp van een koord kun jij zelf de hoogte van het gordijn bepalen. Uiteraard is het ook mogelijk om het gordijn geheel open of dicht te doen.

Plissés
Net als bij vouwgordijnen wordt de stof bij plissés ook gevouwen. Er zit echter wel een aanzienlijk verschil tussen deze twee gordijnsoorten. Zo kan een vouwgordijn niet loskomen van de bovenkant. Dit is bij plissés wel het geval. Deze raamdecoratie van Thuisin kun jij dus ook ergens halverwege het raam laten rusten. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat mensen naar binnen kunnen kijken.

 

Jaloezieën
De laatste vorm van raamdecoratie die we hier behandelen zijn jaloezieën. Deze zijn bij Thuisin zowel in een horizontale als een verticale uitvoering verkrijgbaar. Grote voordeel van jaloezieën is dat je zelf de inval van het licht kunt regelen. Vind jij het wat te donker in een bepaalde ruimte? Dan draai je de jaloezieën gewoon wat verder open.