Ventileren zonder beestjes in huis met een plissé hordeur

Het klimaat in Nederland is de laatste jaren behoorlijk aan het veranderen. Soms lijkt het wel of de seizoenen door elkaar lopen, want de winters lijken soms warmer en in de zomer voelt het vaak koud aan. Wanneer in Nederland de temperatuur oploopt, kan het soms drukkend warm worden en benauwd aanvoelen. Om het op deze dagen in huis enigszins koel te houden, is het belangrijk om goed te ventileren en de boel te laten doorwaaien.

Vaak is dit het beste wanneer de zon ondergegaan is. Door het licht in huis haal je echter dan wel vaak een hoop ongewilde beesten in huis. Door gebruik te maken van een plissé hordeur kun je de hele dag door ventileren, terwijl je ongewenste beestjes en zelfs pollen buiten houdt.

Een plissé hordeur houdt de lucht binnen vrij van pollen

Tijdens het voorjaar en in de zomer zijn er veel mensen die last hebben van allergieklachten, zoals bijvoorbeeld hooikoorts klachten. Dat dit gebeurt terwijl je buiten bent is een ding, maar als je hier ook binnen last van hebt wordt het wel heel vervelend. Een plissé hordeur zoals die van Plissé Hordeuren Webshop, houdt niet alleen beestjes als muggen en vliegen tegen, maar zorgt er ook voor dat pollen buiten blijven en hierdoor in huis niet in de lucht hangen.

Je kan dus wel stellen dat met een plissé hordeur de luchtkwaliteit positief beïnvloed wordt in huis. Een bijkomend voordeel, is dat de hordeuren meestal zwart van kleur zijn, waardoor deze ook zonwerend werken en de binnentemperatuur dan ook minder snel oploopt dan wanneer er geen hordeur is.

Een plissé hordeur kan zowel voor een deuropening als een raam geplaatst worden

De plissé hordeuren zoals die van Plissé Hordeuren Webshop die tegenwoordig geproduceerd worden zijn van zeer hoge kwaliteit. De hor is gemaakt van fiber materiaal dat niet snel stukgaat en goed bestand is tegen weer en wind.

Het materiaal is daarnaast van een dusdanige flexibiliteit dat het altijd weer direct strak getrokken wordt wanneer je de hordeur open en dichtdoet, zodat er geen vouwen in de hor komen. Het frame is gemaakt van aluminium materiaal en kan op maakt gemaakt worden. Hierdoor is een hordeur goed geschikt voor een deuropening, maar kan deze ook gebruikt worden voor een raam of zelfs voor een schuifpui.