Tip: bouwvacatures Groningen

modulair bouwen

In Groningen is een grote vraag aan werknemers in de bouwsector. Momenteel staan er veel bouwvacatures Groningen open. Wat zijn de voordelen aan werken in de bouw? We zochten het voor je uit. 

Een mooi salaris verdienen in de bouw

In de bouwsector kun je rekenen op een hoog salaris. Doordat het veel intensiteit en fysieke kracht vereist zal je waarschijnlijk ver boven het minimumloon gaan verdienen. Als bouwvakker zul je ook veel in de buitenlucht werken. Nu is het in Nederland niet altijd het beste weer en kan dit je werk compliceren. Gelukkig wordt je netjes gecompenseerd als het werk gestaakt moet worden door weersomstandigheden. De arbeidsvoorwaarden voor mensen die werkzaam zijn in de bouw kunnen zeker niet klagen!

Het op zak hebben van een diploma binnen de bouw is een pré, maar is zeker niet nodig binnen de bouwsector. Als je kan aantonen dat je een harde werker bent en verstand hebt van de nodige onderwerpen kun je vaak al snel aan de slag. Er worden ook speciaal bouwvacatures Groningen aangeboden voor mensen die het vak willen aanleren, zo wordt je leerling monteur of ggw en kun je uiteindelijk doorstromen tot een echte professional. 

Als vrouw werken in de bouwsector? Natuurlijk kan dat! Momenteel bestaat het grote merendeel nog uit mannen, al is het percentage vrouwen in de bouwwereld steeds meer aan het stijgen. Diversiteit op de werkvloer wordt steeds belangrijker en zo ook binnen deze sector. De meeste bouwvacatures zullen niet discrimineren op geslacht, maar gaan op zoek naar de beste werkkracht. Daarom kun je als vrouw ook zeker een carrière starten in de bouw. Doorbreek het stereotype en zoek bouwvacatures Groningen die bij jouw wensen als vrouw aansluiten.

Wat kunnen bouwvacatures Groningen mij bieden? 

In de bouwvacatures Groningen, de bouwsector, vallen ontzettend veel functies. Er wordt daarom ook een brede kennis verwacht van medewerkers. Er zijn mensen in de bouwsector die zich specialiseren, zoals monteurs, stukadoors of schilders, maar er zijn ook veel medewerkers die zich over meerdere aspecten ontfermen. Op de werkvloer wordt er gewerkt met een combinaties van allround bouwvakkers en gespecialiseerden. Dit zorgt voor een hoge betrokkenheid, omdat iedereen elkaar begrijpt en elkaar kan ondersteunen waar nodig is. De bouwsector is sociaal en zorgt voor gezelligheid.

Een grote variatie in de verschillende vacatures

Daarnaast is er niet alleen fysieke kracht nodig binnen de bouw. Tussen de bouwvacatures Groningen zul je ongetwijfeld ook veel administratieve functies vinden, zoals projectleiders en technisch administratieve medewerkers. Deze medewerkers houden zich bezig met de organisatorische kant en de haalbaarheid van de bouwprojecten. Zo zie je maar dat denkwerk net zo belangrijk is als lichamelijk vermogen. Dit laat maar zien dat er veel verschillende skills en persoonstypes nodig zijn om een bouwproject te voltooien. Een goede samenwerkingsband tussen de verschillende groepen is belangrijk en wordt meestal goed onderhouden door de projectleiders. 

Het werken in de bouw brengt dus veel voordelen met zich mee. Het is hard werken, maar mensen die graag hun handen uit de mouwen steken kunnen zich helemaal laten gaan. Tussen de bouwvacatures zit gegarandeerd iets voor de harde werkers onder ons.