Optrekkend vocht Rotterdamse woningen

Tips voor optrekkend vocht in Rotterdamse woningen

Zie je dat het behangpapier in jouw woning in Rotterdam begint los te raken? Of dat het pleisterwerk afbladdert of de plinten loslaten? Dit kan komen door optrekkend vocht. Optrekkend vocht is namelijk een veel voorkomend probleem in Rotterdamse woningen. Gelukkig kun je hier wel wat tegen doen. En dat is maar beter ook, want als je dit niet doet kan het optrekkende vocht de pleisterlagen aantasten. Ook heeft het een slechte invloed op het leef-, woon- en werkklimaat. Maar hoe bestrijd je optrekkend vocht in Rotterdamse woningen? Dat vertellen wij je graag.

Laat dit over aan een specialist

Optrekkend vocht in Rotterdamse woningen kun je tegengaan door een specialist in vochtwering in te schakelen. Zij kunnen namelijk aan de hand van een inspectie zien wat er precies aan de hand is. Door goed in kaart te brengen waar het vochtprobleem zich bevindt, kan er bepaald worden wat de beste oplossing is tegen het optrekkende vocht in jouw muren.

Voorkom ergere schade

Een specialist kan de muren direct injecteren, zodat optrekkend vocht niet nog meer schade kan maken. Met een injectie onder lage druk, wordt ervoor gezorgd dat de stenen geen vocht meer kunnen opzuigen. Dit noemen we een capillaire werking.

Laat de aangetaste pleisterlagen vervangen

Is het pleisterwerk beschadigd door het optrekkende vocht? Dan zit er helaas niets anders op dan de aangetaste pleisterlagen te vervangen. Een specialist kan de pleisterlagen saneren. Het pleisterwerk wordt dan tot anderhalve meter rond het vochtprobleem vervangen. Ook de vloer. Hierdoor is zoutuitbloei te voorkomen. Een positief puntje, op gesaneerd pleisterwerk kun je bij sommige vochtwering specialisten garantie krijgen! Goed onderhoud is noodzakelijk om problemen aan uw huis te voorkomen. Lees daarom dit blog met tips voor periodiek onderhoud aan uw woning.