Tips voor periodiek onderhoud aan je woning

greeon

Het is een levensbehoefte en iets wat je dagelijks gebruikt: je woning. Je slaapt, eet, doucht en bent iedere dag aanwezig in je woning. Het is de plek waar je leeft en optimaal gebruik van maakt, dus is het ook zo dat er slijtage plaatsvindt aan je woning. Er zijn bepaalde dingen die daarom aandacht verdienen en eens in de zoveel tijd onderhoud nodig hebben, zodat je er gerust gebruik van kan blijven maken.

CV ketel

Allereerst is een belangrijk punt je CV ketel. Je maakt hier tenslotte ieder dag gebruik van als je het warm water aan zet en de verwarming inschakelt. Een CV ketel kan gemiddeld +/- 15 jaar mee. Dit is aardig lang, maar dit vraagt ook wel wat periodiek onderhoud. Voor een CV ketel, installatie en onderhoud kun je bijvoorbeeld naar GreeOn. Je kunt er tevens terecht voor advies over je CV ketel. CV ketel kopen? Kies bijvoorbeeld voor een Remaha cv ketel!

Schilderwerk

Om je woning mooi te houden is het ook aan te raden om eens in de zoveel tijd het schilderwerk aan te pakken. Dit kun je zelf doen of uitbesteden. Door de jaren heen kan er veel gebeuren – denk aan weersomstandigheden bijvoorbeeld – waardoor je schilderwerk en niet meer mooi uit kan komen te zien. Met een kleine investering maak je je huis weer een heel stuk mooier door het schilderwerk aan te pakken. Ook zal je huis er verzorgder uitzien en zal het meer waard zijn.

Kozijnen

Natuurlijk is het afhankelijk van het type woning en uit welk jaar je woning is, maar je kozijnen vragen ook aandacht. Kozijnen die zijn gemaakt van hout krijgen te maken met houtrot of vocht. Om dit te vermijden is het daarom belangrijk om je kozijnen schoon te maken, regelmatig te controleren en te verven. Om de paar jaar verven is voldoende. Dit kun je wederom zelf doen of uitbesteden aan een schilder. Als je kozijnen hebt van kunstof heb je het geluk dat ze minder onderhoud nodig hebben dan houten kozijnen.

Gevels en dakgoten

Gevels en daken hebben ook onderhoud nodig. Om waterschade te voorkomen is het daarom belangrijk om je dakgoot in de gaten te houden en te letten op eventuele scheuren of beschadigingen. Voor een frisse uitstraling en bescherming van je dakgoot is het goed om ook je gevel periodiek te onderhouden.