Op zoek naar de perfecte tegels

modulair bouwen

Je huis opknappen is een grote onderneming. Wanneer je de gehele woning gaat renoveren, inclusief de tegels, moet je er tijd insteken en ervoor zorgen dat het er mooi uitziet. Je moet voorzichtig zijn bij het selecteren van vloertegels omdat ze de algehele sfeer van je huis kunnen maken of breken. De tegel die je selecteert, moet goed staan bij je bestaande meubels, stijl interieur, kleurenschema, verlichting en woonaccessoires. Er is geen significant verschil in het uiterlijk van een keramische of natuurstenen tegel, maar veel mensen vinden keramische vloertegels meer geschikt vanwege het duurzame en onderhoudsvriendelijke karakter.

Een prachtige tegel in de keuken

Het kiezen van een geschikte tegel voor in de keuken kan een lang proces zijn. Het kan moeilijk zijn om precies te vinden waar je naar op zoek bent; er is immers een enorm scala aan kleuren, texturen en vormen tegel waar je uit kunt kiezen. De vloertegel die je kiest, moet goed staan bij de rest van je keuken en de apparaten. Let naast het uiterlijk ook op de kwaliteit van het materiaal. Tegels voor je badkamer en keuken vloer zijn de meest belopen onderdelen in je huis. Informeer daarom altijd over de geschiktheid van je tegel voor ruimtes die intensief gebruikt worden. 

Keramische tegels 

Een keramische tegel kun je gebruiken voor op de vloer of op de wand. Een keramische tegel gaat lang mee en is relatief gezien goedkoop. Het schoonmaken van je vloer is eenvoudig. Zeker in vergelijking met natuursteen, waarbij het moeilijk is om deze helemaal spic en span te krijgen omdat het materiaal poreus is. Keramiek krijgt amper vlekken. Vocht trekt er nauwelijks in en er zijn vuil- en alg werende uitvoeringen voor buiten. Je kan de vloer van je woonkamer met dit soort tegels doortrekken in je terras of op je balkon. Bovendien hoef je met een keramische vloer je geen zorgen te maken over een glas water of zelfs wijn dat valt of vuil van de schoenen.

Keramische tegel: ideaal voor in badkamers

Keramische tegels worden vaak gebruikt voor zowel aan de wand als op de vloer in badkamers. Keramische vloeren zijn gemakkelijk schoon te maken: wat je nodig hebt, is een mild reinigingsmiddel om het gladde oppervlak schoon te maken. Een tegel van keramiek is ook goed bestand tegen verkleuring. Een keramische tegel is geschikt voor alle ruimtes, het is het meest geschikte materiaal om te gebruiken bij woningen en panden die erg intensief gebruikt worden.

Nieuwe uitstraling

Nieuwe vloertegels kunnen je huis een geheel nieuwe sfeer geven. Als je op zoek bent naar een echt unieke tegel, kun je ze zelfs in allerlei bijzondere uitvoeringen kopen. Als je goed zoekt, vind je bijzondere designs, zoals marmer-look, geglazuurde en hexagon tegels. Zo geef je de badkamer, keuken of woonkamer een unieke uitstraling. Ben je benieuwd waar je dit soort tegel kan vinden? Er zijn verschillende bedrijven, zowel in Nederland als internationaal, die je advies kunnen geven. Je kunt ook online bestellen, maar tegels in het echt zien is wel aan te raden. Kijk voor inspiratie eens bij Tegels en Laminaat, je ziet daar veel interieurs met prachtige vloeren.