Onderhoud voor je hottub

Je hebt recent een hottub kunststof gekocht. Daar zul je best wel een investering voor hebben gedaan. Daarom is het ook goed om je hottub te onderhouden zodat gebreken voorkomen kunnen worden en je dus jaren plezier kan hebben van je hottub kunststof. Maar hoe pleeg je nou het beste onderhoud voor je hottub? Alleen chloor toevoegen aan het water is natuurlijk niet voldoende om de hottub te onderhouden. In dit artikel bespreken we het onderhoud van jou nieuwe hottub, zodat je het beste kunt halen uit je hottub wanneer deze altijd schoon en onderhouden is.

Welk onderhoud kun je doen

Hottub onderhoud is bijzonder belangrijk. De eerste stap is het controleren van de PH- en Chloorwaarden. Haal hiervoor de teststrips en gebruik ze om de waarden te kunnen bepalen. Het schoonhouden van het water doe je door het toevoegen van chloor. Daarnaast kun je zelf al erg veel doen om te voorkomen dat het water vies wordt. Denk bijvoorbeeld aan douche voor je de hottub ingaat, het plaatsen van de deksel wanneer de hottub niet in gebruik is, en draag schone zwemkleding bij het gebruik van de hottub.

Water verversen en meer

Ververs het water van de hottub elke 3 maanden, zo zorg je ervoor dat het water in de hottub schoon blijft, wat ook goed is voor je gezondheid. Bij het legen van de hottub, kun je preventief ook even een doekje door de hottub heen halen zodat hij helemaal schoon is wanneer je het water ververst. Als laatste kun je natuurlijk nog even kijken naar de kachel, en deze van binnen leeg en schoon maken. Ook de buitenkant van de hottub is belangrijk, namelijk het hout. Je kunt het hout onderhouden door het te beitsen om eventueel rotten van het hout te voorkomen. Daarnaast kun je het hout behandelen met olie om een extra beschermlaag te geven aan het hout. Wanneer je al deze stappen toepast heb je een volledig onderhoud en zul je je hottub zo lang mogelijk kunnen gebruiken.