Nieuwe verlichting in je (nieuwe) huis

Ben je opzoek naar nieuwe passende verlichting in je nieuwe huis? Dan is het slim om een aantal voorbereidingen te treffen. Het is hierin slim om te kijken naar de ruimtes in je huis, de lichtinval en de sfeer die je wil creëren. In deze blog nemen je mee in de voordelen van ledstrips en hoe je deze in kan zetten om je huis beter te verlichten en meer sfeer kan creëren in je huis.

Wat zijn ledstrips?

In feite is één led-lichtstrip niets meer of minder dan meerdere led-lampjes die op één lichtstrip worden geplaatst. Deze LED-lampjes houden op de lichtstrip een bepaalde afstand van elkaar. Deze rij lampen heeft verschillende lengtes, een groot voordeel is dat je in veel gevallen zelf de lengte kunt bepalen. Zowel voor binnen als buiten zijn ledstrips te gebruiken. Kies je ervoor om hem buiten te gebruiken, kies dan verstandig voor ledstrips die speciaal voor buiten gemaakt zijn. Dit zijn ledstrips die bestand zijn tegen bijvoorbeeld wind, regen, en stof. Ledstrips voor buiten zijn speciaal gemaakt om zich aan te passen aan ons Nederlandse klimaat. Je zit namelijk niet te wachten op kortsluiting en daarom is het verstandig om echte speciale ledstrips voor buiten te kopen. Bij ledstrip-specialist.nl vind je allerlei soorten en maten ledstrips.

De voordelen van ledstrips

Door het gebruik van LED-technologie zal het stroomverbruik lager zijn dan dat van traditionele verlichting. Gloeilampen hebben een korte levensduur en spaarlampen en fluorescentielampen verliezen na verloop van tijd hun helderheid. Daarom moet het regelmatig worden vervangen. De gemiddelde levensduur van LED-lichtbalken is 40.000 uur, wat overeenkomt met 15-20 jaar bij normaal gebruik. Omdat de meeste ledstrips zijn voorzien van een afstandsbediening, kun je de lichtintensiteit en helderheid helemaal naar wens instellen. Mogelijke kleurveranderingen Met dezelfde afstandsbediening die de lichtintensiteit regelt, kun je ook het RGB (W) lint gebruiken om de gewenste kleur in te stellen. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld een bepaalde sfeer wil creëren. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een warmere kleur te creëren of juist een wat heldere kleur op te zetten. Het is hierin belangrijk om te kijken in wat voor ruimte je zit en welke setting je aanspreekt.

Onhandige plekken verlichten

LED-strips zijn zeer geschikt voor plaatsen waar andere verlichtingsapparatuur niet bij kan. Denk bijvoorbeeld aan verlichting in een boekenkast of kledingkast. Het kan ook gebruikt worden als subtiele verlichting in de woonkamer, slaapkamer of lounge. Overweeg verlichting achter je bed of tv-meubel. Je kunt hem ook gebruiken om de trap te verlichten, waardoor de trap op een mooie manier verlicht wordt.