Denk aan deze 4 punten als je je raamdecoratie gaat uitkiezen

De raamdecoratie: het kan een kamer maken of breken. Misschien is dit iets waar je eerder nooit aan gedacht hebt, maar wanneer je een heel huis gaat inrichten is het niet onbelangrijk. Raamdecoratie kan een gezellige sfeer geven, of juist het huis wat meer industrieel maken. Hierna volgen een aantal tips die je kunt gebruiken bij het kiezen van de juiste raamdecoratie. 

Welke ruimte? 

Bij verschillende ruimtes hoort verschillende raamdecoratie. In de slaapkamer wil je het graag donker hebben en kies je dus snel voor iets wat verduistert. Ook zijn horren in de slaapkamer een echte toevoeging, want het houdt muggen tegen. Zo’n hor kun je zelf in elkaar zetten, maar je kunt ook horren op maat laten maken. Zie hier meer over horren op maat. In de woonkamer wil je vaak iets wat er gezellig en stijlvol uitziet. Denk aan houten jaloezieën, gordijnen of shutters. In de woonkamer wil je waarschijnlijk wat meer investeren, maar in de badkamer of keuken kies je misschien voor betaalbare aluminium jaloezieën, rolgordijnen, of goedkope shutters op maat.  

Wat voor soort raam? 

Bestudeer van tevoren goed wat voor soort type raam je hebt. Verschillende ramen hebben verschillende raamdecoratie nodig. Welke vorm heeft een raam? Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen een draaikiepraam, een gewoon raam of een kozijn. Welke type glas en kozijn je hebt, is van belang. Ook is het formaat van het raam van belang. Voor hele grote ramen is namelijk minder keuze uit raamdecoratie. 

Smaak

Dit is het meest belangrijke, want het is jouw huis. Kies iets waarvan jij denkt dat het je op de lange termijn zal bevallen. Wees niet bang om wat kleur toe te voegen, maar houd er ook rekening mee dat dit je op de lange termijn kan gaan vervelen. Vraag ook altijd van tevoren kleurstalen aan, voordat je iets kiest. Zo kun je bekijken of het goed staat bij de rest van het interieur.