Mogelijkheden in rolgordijnen

Rolgordijnen hebben eindeloos veel opties. De gordijnen kunnen gemaakt worden van bijna elk materiaal en het kleurenpallet kan je precies samenstellen hoe jij dat als consument wilt. De ontwerpers van de rolgordijnen laten zich ook niet ondersneeuwen! Je vindt rolgordijnen in allerlei kleuren, maten, verschillende opdrukken en nog veel meer. Het oog komt niks te kort als je besluit om een opvallend rolgordijn in je huis besluit te hangen. 

Verschillende soorten rolgordijnen in huis

Er is een erg groot aanbod aan rolgordijnen, maar welk rolgordijn doe je waar in huis en waarom? In de woonkamer kiezen de meeste mensen voor een transparant rolgordijn. Op deze manier blijft er zonlicht binnenkomen in de woonkamer, maar heb je wel je privé. Voor de slaapkamer wordt dan weer vaak een verduisterend rolgordijn gekozen, waar echt geen licht doorheen komt.

Als rolgordijn badkamer wordt vaak een speciaal rolgordijn gekozen wat goed tegen vocht kan. Hiermee voorkom je schimmel bij het oprollen van de rolgordijn. Het rolgordijn wordt behandeld met een speciale coating en is vochtafstotend, zonwerend en verduisterend. Kijk voor het aanbod op: https://poweredblinds.nl 

Hiernaast zijn er nog duo rolgordijnen. Deze rolgordijnen hebben 2 soorten stof achter elkaar die door middel van het trekken van het touwtje, op de door jou gewenste lichtinval kan worden gezet. Ook dit soort rolgordijnen zijn erg populair in bijvoorbeeld de keuken.

Een schuin raam, wat nu?

Je hebt een dakraam of draaikiepraam en wilt daar graag een rolgordijn voor, maar hoe dan? Gelukkig is dit al voor de consument bedacht! Er zijn speciale rolgordijnen gemaakt voor dit soort uitdagende plekken in het huis. Ook hierin is een hele boel keuze uit materiaal en kleuren.

Komt een rolgordijn te hoog en kan je hem hierdoor niet meer open of dicht doen? Er zijn zelfs elektrische rolgordijnen. Deze gordijnen zijn te bedienen met een afstandsbediening en zijn enorm praktisch. Daarnaast heb je niet meer dat lelijke trektouwtje aan de zijkant van de rolgordijn hangen. Super handig en erg praktisch!