Met epoxy resin maak je unieke objecten

Als je eens echt iets bijzonders wilt maken, dan kun je eens proberen met epoxy resin aan de gang gaan. Deze speciale epoxy giethars kun je op veel manieren toepassen. Je kunt er bijvoorbeeld mooie sieraden of onderzetters voor op tafel van maken. Ook een complete "river table" behoort tot de mogelijkheden. Dit is een tafel waarbij je door epoxy resin te gieten twee planken met elkaar verbindt. Zo ontstaat een rivier in het midden van de tafel. Dit is natuurlijk wel een flink project. Je kunt ook kleiner beginnen, bijvoorbeeld door een orgonite (zie afbeelding) te maken. Dit is leuk om te doen, leuk om zelf neer te zetten, maar ook zeker leuk om cadeau te doen. En giethars kopen? Dat doe je gewoon online. Net als mallen en andere materialen.

Maak een orgonite met epoxy resin

Je schaft online de materialen aan en zoekt er zelf nog mooie steentjes, flakes of schelpjes bij. Of droogbloemen, het is maar net wat je wilt. Het is belangrijk dat je de materialen die je wilt insluiten in de epoxy resin helemaal schoon en vetvrij maakt. Zo voorkom je dat je onregelmatigheden te zien krijgt. Door te werken met een siliconen mal zorg je ervoor dat je de epoxy weer gemakkelijk kunt verwijderen als deze uitgehard is. Je kunt ervoor kiezen om een volledig transparante, heldere orgonite te maken, hiervoor kies je giethars waar al een UV-blokker in zit, dit is tegen het vergelen. Wil je een kleurtje? Ook dat is zeker mogelijk.

Een orgonite maken doe je niet in een uurtje

Je moet er wel even geduld voor hebben, maar dan heb je ook wat. Je zult de epoxy resin in verschillende lagen moeten aanbrengen. Na iedere laag moet de giethars 3 tot 12 uur op kamertemperatuur drogen. Hierna giet je de volgende laag. Het kan dus, bij een grote mal, zomaar een week of langer duren voor je orgonite klaar is. Maar het is echt alle moeite waard!

Bestel je materialen online

Net als bij koken is het verstandig om je recept goed te lezen voor je aan de gang gaat. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Online kun je lijstjes vinden van benodigdheden en al deze benodigdheden bestel je op dezelfde plek. Zo wordt alles in één keer geleverd en kun je echte kunst gaan maken. Je zult zien dat het een secuur werkje is, maar wel een werkje waar je nog jaren plezier van kunt hebben.