Wat te doen bij een lekkage in de keuken?

Heeft u een lekkage in uw keuken? Als dat zo is, dan is het natuurlijk belangrijk dat u eerst zo snel mogelijk kijkt naar wat u er eventueel zelf aan kunt doen of dat u voor het oplossen van dit probleem professionele hulp inroept. Wij vertellen u in dit blog wat u het beste kunt doen bij een lekkage in de keuken.

Onaangename verrassing

Een lekkage in de keuken is niet alleen een onaangename verrassing, maar het kan ook veel schade in huis veroorzaken als het niet snel wordt opgelost. Hieronder vindt u enkele tips voor het oplossen van een lekkage in uw keuken.

Hoofdkraan afsluiten

Ten eerste moet u bij een lekkage in de keuken de hoofdkraan zo snel mogelijk afsluiten. Dit om te voorkomen dat er nog meer water in uw keuken stroomt. Als u niet weet waar de hoofdkraan zit, kunt u contact opnemen met <a href="een loodgieter om u te helpen.

Oorzaak lekkage in keuken vinden

Ten tweede is het belangrijk dat u de oorzaak van de lekkage identificeert. Als u de oorzaak van de lekkage niet meteen kunt vinden, kan diezelfde loodgieter u hier ook mee helpen. Hij/zij heeft gespecialiseerde apparatuur voor lekdetectie en het vinden van de lek locatie.

Schoonmaken

Ten derde moet u de gebieden waar de lekkage heeft plaatsgevonden goed schoonmaken. Omdat er meestal wateractiviteit is geweest, is het belangrijk dat u al het water verwijdert en de vloer en muren goed droog maakt. Dit voorkomt mogelijke schimmelgroei en voorkomt ook dat er meer lekkages voorkomen.

Loodgieter inschakelen

Ten slotte moet u toch altijd contact opnemen met een loodgieter voor eventuele reparaties. Als de lekkage de oorzaak is van een verstopte afvoer, kan de loodgieter de afvoer schoonmaken en ervoor zorgen dat de lekkage permanent wordt opgelost. Als de lekkage het gevolg is van een defecte leiding, kan de loodgieter de leiding vervangen.

Tot slot

Een lekkage in de keuken is geen plezierige verrassing, maar als u de bovenstaande tips volgt, kunt u ervoor zorgen dat uw keuken weer tip-top in orde is. Zorg ervoor dat u een professionele loodgieter inschakelt als u de lekkage zelf niet kunt repareren.

Meer keuken blogs lezen?

Meer blogs lezen over zaken die met of in de keuken plaatsvinden? Klik dan op deze link.