Kinderen in de ochtend

De wekker gaat af. Dat betekent de kinderen uit bed trommelen voor school. Vaak willen ze lang blijven liggen en eindigen ze te laat op school. Nou niet onder mijn dak! Soms proberen ze ook nep ziek te zijn. Ken je dat? “Oh mam ik voel me niet zo lekker kan ik thuis blijven?” Daar trap ik mooi niet zo makkelijk in. Ik ken mijn kinderen wel goed genoeg om te weten wanneer ze echt en nep ziek zijn. Ik spring zelf uit mijn bed, en stap direct onder de douche. Ik kleed me snel aan en maak me klaar om ontbijt voor de kinderen te maken, hun lunch klaar te maken en ze daarna snel af te zetten op school en dan is het mijn beurt om naar werk te gaan. Ik trommel de kinderen uit bed en gelukkig deden ze vandaag niet moeilijk met “nog vijf minuutjes”. We weten allemaal dat dat nooit vijf minuutjes zal zijn.

Wat zal het deze keer zijn?

Ik sta beneden alles klaar te maken en hoor dat de kinderen al zijn gaan douchen. Terwijl ik een boterham sta te smeren hoor ik ineens heel hard MAM. Ik loop naar boven en kijk wat het probleem is, heeft iemand weer iemands kleding gepakt zeg ik lachend. Maar nee hoor eenmaal boven zie ik water liggen. Dat is nog is slecht nieuws in de ochtend. Een lekkage. Daar heeft niemand trek in. Ik maak gelijk mijn man wakker om te overleggen wat we nu moeten.

Direct online zoeken

We keken online en zagen al snel dat we het dak opnieuw moesten bedekken. Na even te hebben gekeken online zagen we dat veel mensen een EPDM dakbedekking hebben. Dit staat voor Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer. Ja wat een naam ik weet het. Het is in feite een eenlaags dakbedekking. De voordelen van dit type dakbedekking was dat het milieuvriendelijk is, recyclebaar is, flexibel is, onderhoudsvrij is en nog meer handige voordelen. Het is juist handige voor platte daken, en die hebben we gelukkig. Ook zou het de kans op nog een lekkage verkleinen. De kans is nooit 0 maar hoe dichter bij de nul hoe beter.

En dat is hoe het hoort

Op Pontmeyer zagen we al snel wat perfect zou zijn voor ons dak. Er stonden specificaties bij om precies te weten of we wel het goede materiaal kozen. Dit materiaal leek ons een prima oplossing om het zo snel en efficiënt mogelijk op te lossen. En dat allemaal op zo een vroege ochtend.