Hoe zet je je vloer in de was?

Schoonmaken

Als je een houten vloer van Vloerloods hebt, dan is het handig om het eens in de zoveel tijd in de was te zetten. Je houten vloer kan het namelijk best wel zwaar hebben. Het moet namelijk de hele dag omgevallen drankjes en hakken verwerken. Af en toe verdient een houten vloer ook een verwenbeurt. Dat kan je doen door hem eens goed in de was te zetten. Heb je wat tips nodig over hoe je dat het beste aan kan pakken? Lees dan deze blog!

Oneffenheden

Het kan zijn dat in verloop van tijd oneffenheden zijn ontstaan in jouw vloer. Er kunnen spijkers uitsteken of er kunnen gewone oneffenheden te zien zijn. In dat geval is het verstandig om de uitstekende spijkers te verwijderen. Dit kan je doen met de achterkant van een hamer. De rest van de oneffenheden kan je weghalen door de vloer goed te schuren. Met een parketschuurmachine kan je gemakkelijk dit verwijderen. Laat de parketschuurmachine nooit draaiend stil staan. Dit kan enorm schadelijk zijn voor de vloer.

Schoonmaken

De parketschuurmachine kan een klein rommeltje achterlaten op de vloer. Voordat je de vloer in de was zet, is het verstandig om deze rommel een beetje op te ruimen. Dit kan je doen met een stofzuiger en een vochtige dweil. Denk erom dat je goed schoonmaakt tussen de kieren. 

In de was zetten

Het is nu eindelijk tijd om de vloer daadwerkelijk in de was te zetten. Met behulp van ronde bewegingen kan je de vloer in de was zetten. Nadat dit afgerond is, is het belangrijk dat je de vloer minstens 10 minuten laat drogen. Vervolgens kan je de was opnieuw inwrijven. Doe dit net zo vaak, totdat ze vloer volledig egaal mat is.