Het inrichten van een comfortabele thuiswerkplek

bureaustoel ergonomisch

Sinds de corona periode werken steeds meer mensen thuis. Het is niet meer de norm om elke dag naar kantoor te gaan. Wanneer je veel thuis werkt is het erg belangrijk een comfortabele thuiswerkplek in te richten. Medisch onderzoek heeft aangetoond dat veel werken in de dezelfde houding erg slecht is voor een mens en zijn algehele gezondheid. Dit kan veel rug- en nekklachten opleveren. Het is daarom belangrijk op een werkdag regelmatig van houding te wisselen. Een zit sta bureau is daarvoor de ideale oplossing. Ook kan een ergonomische bureaustoel wonderen verrichten.

Het aanschaffen van een goed bureau en bureaustoel

Het aanschaffen van een in hoogte verstelbaar bureau kan je helpen regelmatig te wisselen van positie. Eerst werk je een periode zittend en dan een periode staand. Door het regelmatig wisselen van positie doorbreek je de sleur van het zittend werken. Het is echter ook niet de bedoeling de hele dag staand te werken. Dit kan weer teveel druk op de benen opleveren. Juist de afwisseling is goed voor het menselijk lichaam. Net als de ergonomische bureaustoel, die speciaal is ontworpen voor het menselijk lichaam. De stoel biedt goede ondersteuning voor het lichaam zodat je ook echt comfortabel kan zitten. De stoel heeft met het ontwerp rekening gehouden met verschillende posturen en zithoudingen.

Andere tips voor een goede thuiswerkplek

Naast een goede bureau en bureaustoel zijn er nog andere tips voor het creëren van een comfortabele thuiswerkplek. Ten eerste is het handig een plek in huis uit te zoeken waar het rustig is. Zoek een plek in huis waar je weinig last hebt van je medebewoners of geluid van buiten. Daarnaast is het belangrijk te letten op de lichtinval van de werkplek. Hoe meer daglicht, hoe beter. Goede verlichting kan je concentratie verbeteren. Ook kan het goed werken de ruimte om je heen op te ruimen. Dit zorgt voor rust in je hoofd en in je huis. Ten slotte moet je zorgen voor de juiste hulpmaterialen. Het kan fijn zijn te werken met een laptophouder of een tweede scherm.