Graszoden kopen of gras zelf inzaaien

Wanneer je een tuin opnieuw aan legt of het gazon wilt vervangen omdat het vol onkruid zit of kale plekken bevat, dan heb je twee opties namelijk; graszoden kopen of gras zelf inzaaien. Wanneer je niet direct gebruikt hoeft of wil maken van je gazon dan kun je gras zelf inzaaien. Het heeft dan tijd nodig om te ontkiemen en te groeien. Voordat je gazon klaar is voor gebruik ben je zeker enkele maanden al dan niet een half jaar tot een jaar verder. De tijd is afhankelijk van de weersomstandigheden en het seizoen waarin je besluit je gazon te vervangen of aan te leggen. 

Graszoden kopen niet als het vriest en niet als het snikheet is

Graszoden kopen kun je het hele jaar door, graszoden leggen ook behalve wanneer het vriest. Ook wanneer het heel heet is buiten, wordt niet aangeraden om graszoden te leggen. Wanneer je ervoor kiest om graszoden te kopen moet je wel zorgen dat je tuin of in ieder geval de plek waar je gazon komt klaar is voor het leggen ervan. Spit enkele weken voor het leggen van de zoden de grond om en blijf de aankomende tijd het onkruid schoffelen. Strijk de aarde net voordat je de graszoden gaat kopen glad en stamp het aan. Strooi voordat je de graszoden erop gelegd nog een laagje tuinmest en potgrond over je voormalig gazon. De grond is nu klaar voor de zoden.

Snelle service vraagt om snel handelen om kwaliteit te bewaren

Graszoden kopen is zo gedaan, binnen 24 uur heb je ze thuis liggen. Het is dan wel noodzaak dat de graszoden ook zo snel mogelijk in de tuin komen te liggen om de kwaliteit te behouden. Op het moment dat je een bestelling doet worden de graszoden vers van het land gehaald voor je en direct getransporteerd. Voor de kwaliteit van het gras is het dus belangrijk dat ze zo snel mogelijk op de bodem komen te liggen. Leg de graszoden zo dicht mogelijk tegen elkaar aan het liefst in half-steens verband. Steek de kanten af met een kantensteker. Rol vervolgens met een wals de graszoden goed aan. Binnen vier weken is het aan te raden om je nieuwe gras nog even te bemesten. Dagelijks twee keer sproeien komt de groei ook ten goede.

Champions League kwaliteit voor een speelgazonprijs

Net als graszaad kun je ook graszoden kopen in verschillende soorten. Zo kun je kiezen uit speelgazon, sportgazon, siergazon en schaduwgazon. Je begrijpt dat speelgazon en sportgazon de meest sterke vormen zijn, hier moet namelijk op gespeelt of gesport kunnen worden. Bedenk dus voordat je graszoden gaat kopen welk gazon jij graag in je tuin aanlegt door te bepalen hoeveel er op gelopen of gespeeld wordt. Speelgazon wordt ook wel recreatiegazon genoemd en is in verreweg de meeste gevallen de gewenste grassoort.

Wil jij Champions League kwaliteit graszoden voor een speelgazonprijs? Kijk dan eens op https://www.pioniergraszoden.nl/