Gaan de huizenprijzen ooit nog dalen?

Wie de afgelopen tijd het nieuws een beetje gevolgd heeft, is vast niet ontgaan dat de huizenprijzen op dit moment vrij hoog zijn. Dit is voor de één een nadeel, maar voor de ander juist een groot voordeel. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een huis? Dan zal je het zoekgebied wellicht moeten vergroten. Misschien is ook buiten de randstad een plekje zoeken een juiste overweging.  

Voor mensen die juist nu hun huis willen verkopen, valt dan weer wel een hoop geld te verdienen! Zeker in het geval van geldproblemen of bij het noodzakelijk kleinschaliger moeten gaan wonen, is dit hét moment om je huis te verkopen. Dit is natuurlijk helemaal mooi wanneer een huis al helemaal afbetaald is. Zo heb je ook geen last van hypotheken meenemen. 

Hoe zet je het proces op gang?

Bij een huis verkopen komt een hoop kijken. Je kunt een makelaar inschakelen, maar wanneer er tijdsdruk bij komt kijken is een huisopkoper wellicht de betere optie. In dit geval zal het hele proces een stuk sneller verlopen. Het aanmelden bij een huisopkoper is zo gedaan. Hierna volgt een kennismaking en komt een medewerker langs om het huis te bekijken. Een bod volgt, en als deze door alle partijen is goedgekeurd wordt het naar de notaris gestuurd. Dit is een heel snel proces dat erg geschikt is voor het spoedig verkopen van je huis. 

Mercari.com is één van de huisopkopers die je kunt inschakelen. Het is niet voor iedereen mogelijk om maanden aan het verkopen van een huis te besteden. Gelukkig kunnen we tegenwoordig ons online allemaal heel gemakkelijk aanmelden en zo het proces starten. Dit is zeker handig wanneer je bijvoorbeeld veel onderweg bent, of niet mobiel genoeg meer bent om op kantoor langs te komen. Omdat het proces ook heel snel afgerond kan zijn, is het ook ideaal voor expats die binnen een paar weken alweer in het buitenland zullen zitten!