Electromagneten of een hikvision dome camera: hoe beveilig je jouw woning het beste?

Een goede beveiliging van je huis is belangrijk, maar soms zie je door de vele soorten systemen tussen de bomen het bos niet meer. Misschien volstaat een simpele camera bij de voordeur, maar je kunt er ook voor kiezen ruimtes af te sluiten met electromagneten. Deze worden ook wel kleefmagneten genoemd en zorgen voor toegangscontrole door het elektronisch afsluiten van deuren. Zo houdt je eenvoudig zicht op wie je woning kan betreden. Zorgen over brandveiligheid zijn niet nodig, want electromagneten kunnen naar wens worden afgesteld. Je kunt ze zo instellen dat bij brand of stroomuitval alle deuren automatisch openen.

Een veilig huis met een hikvision dome camera

Camera’s om de omgeving rondom je woning in de gaten te houden zijn tevens een optie, maar ook hier zijn de mogelijkheden breed. Een hikvision dome camera heb je vast wel eens zien hangen. Deze camera’s zijn door hun ronde vorm moeilijk te manipuleren door ongewenst bezoek en hebben een vaste kijkrichting. Voor buitenstaanders is het bovendien niet altijd duidelijk in welke richting de beveiligingscamera gericht staat. Hiermee wordt het gebied dat de camera beveiligt op een simpele manier veel groter. Een hikvision dome camera maakt gebruik van AcuSense-technologie. Deze technologie registreert bewegingen van mensen en voertuigen, maar geen stilstaande of onbelangrijke objecten. Zo hoef je dus niet onnodig te zoeken tussen opgenomen beelden van omvallende bloempotten en langsrennende katten.

Is het elektronisch beveiligen van je woning nodig?

Voor ondernemers is een elektronische beveiliging van hun bedrijf niet meer weg te denken. Maar steeds meer particulieren kiezen er ook voor om hun huis of appartement te beveiligen. Denk je maar eens in hoeveel spullen van waarde er in je woning staan. Dat hoeven niet eens dure apparaten te zijn zoals TV’s of tablets, maar kunnen ook spullen met emotionele waarde zijn. Door je nu te verdiepen in verschillende soorten beveiligingssystemen, kun je een hoop zorgen en stress op een later moment voorkomen.

Waar je op moet letten bij het aanschaffen van een beveiligingssysteem

De perfecte beveiliging bestaat niet. Bij het kiezen voor een beveiligingssysteem is het belangrijk dat je zicht houdt op welke elementen voor jou van belang zijn. Met een hikvision dome camera zorg je voor toezicht. Met verschillende smart-functies kan een camera bijvoorbeeld gezichtsherkenning of ‘line-crossing’ detection toepassen, waarbij het systeem wordt geactiveerd wanneer een bepaalde lijn in het beeld door beweging wordt overschreden. Met toegangscontrole zorg je juist voor een meer fysieke barrière. Door deuren af te sluiten met electromagneten kunnen onbevoegde personen simpelweg niet naar binnen. Zo is er voor elke wens wel een manier van beveiligen.