Een Duitse keuken kopen, wat zijn de aandachtspunten?

Heel wat mensen opteren vandaag de dag voor een Duitse keuken kopen. Dat is misschien een beetje vreemd, want ook in Nederland worden uitstekende keukens geproduceerd. Toch is het zo dat de Duitse makelij sinds jaar en dag garant staat voor een uitmuntende prijs-kwaliteitverhouding. Dat zoveel mensen er dan ook voor kiezen om te kijken in de richting van een Duitse keuken kopen hoeft niet bepaald te verbazen. Overweeg jij hetzelfde, maar wil je er zeker van zijn dat je niets over het hoofd ziet? Dan is het zonder meer een aanrader om eerst even de aandachtspunten grondig te bekijken die op deze pagina zijn terug te vinden! 

  1. 1.) Welke Duitse keuken wil je precies bestellen? 

Net zoals geldt voor Nederlandse keukens is het ook bij Duitse keukens zo dat er heel wat verschillende uitvoeringen van bestaan. Het spreekt dan ook voor zich dat je even grondig zal willen bekijken welke van deze verschillende mogelijkheden het best tot haar recht zou komen in jouw woning. In ieder geval, voor wat het bestellen van een Duitse keuken betreft dien je rekening te houden met de hieronder terug te vinden verschillende mogelijkheden:

  1. Maak een keuze tussen de verschillende stijlen die worden aangeboden; 
  2. Bepaal of je een klassieke opstelling wil of bijvoorbeeld een kookeiland in je keuken; 
  3. Maak voor jezelf uit, uit welke materialen de keuken moet zijn vervaardigd; 

Een Duitse keuken kopen zorgt er dus net als een Nederlandse keuken kopen voor dat je altijd even grondig het volledige aanbod onder de loep moet nemen. Alleen wanneer je dat doet zal je namelijk voor jouw woning kunnen bepalen wat nu echt de beste keuze is. 

  1. 2.) Welke garantie wordt er aangeboden op je Duitse keuken?

Een tweede punt waar je bij een Duitse keuken kopen altijd de nodige aandacht aan dient te besteden is de garantie waar je aanspraak op kan maken. Wat de garantie betreft is het zo dat de voorwaarden doorgaans gelijkaardig zijn bij Duitse als bij Nederlandse keukens. Dit betreft dat je in geval van problemen of schade altijd kan rekenen op een efficiënte oplossing. Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat de garantievoorwaarden wel afhankelijk kunnen zijn van merk tot merk. Daar moet je dus absoluut rekening mee houden! 

In welke mate de garantie al dan niet tussenkomt kan overigens ook afhankelijk zijn van de keuze voor wat de plaatsing betreft. Ga je er als doe-het-zelver voor kiezen om je Duitse keuken zelf te plaatsen? Dan bespaar je op die manier uiteraard flink uit op de plaatsingskosten, maar er staat tegenover dat je doorgaans slechts aanspraak kan maken op een beperkte garantie. 

  1. 3.) Wat zijn de leveringsvoorwaarden waar je op kan rekenen?

In het bijzonder voor een Duitse keuken kopen in Duitsland geldt dat je goed de leveringsvoorwaarden zal moeten bekijken. Deze leveringsvoorwaarden maken immers duidelijk waar je allemaal nog rekening mee moet houden om de keuken bij jou thuis te krijgen. Niet in het minst zullen de leveringsvoorwaarden aangeven hoe lang je achter de keuken moet wachten en bovendien ook hoeveel de kosten voor levering (en eventuele plaatsing) zullen bedragen. Het spreekt voor zich dat deze voorwaarden grondig doornemen dan ook altijd een absolute must is. 

In Nederland een Duitse keuken kopen? Bij KüchenWelt bieden ze een ruim assortiment aan!