De voordelen van expat verhuur in Rotterdam

De voordelen van expat verhuur in Rotterdam

3 voordelen van expat verhuur in Rotterdam

Wilt u uw woning in Rotterdam verhuren? U kunt dan op een aantal manieren proberen een geschikte huurder te vinden. Zo kunt u in uw eigen omgeving vragen of iemand uw woning wilt huren, maar dit kan voor problemen zorgen wanneer de huurder en verhuurder ergens onenigheid over krijgen. Ook kunt u een oproep op social media plaatsen, maar het nadeel hiervan is dat u geen idee heeft wat voor type mensen zich aanmelden. U kunt er ook voor kiezen om uw woning te verhuren aan expats. Expat verhuur in Rotterdam heeft namelijk wel veel voordelen. Lees hier welke voordelen dit zijn.

Betrouwbare huurders

Verhuur aan expats in Rotterdam is zeker een goed idee. Expats zijn namelijk erg betrouwbare huurders. Het zijn hoogopgeleide mensen uit het buitenland met een hoog inkomen die tijdelijk, voor kortere of langere periode, in Nederland komen werken. Als u kiest voor expat verhuur in Rotterdam via een erkende makelaar, dan worden de potentiële huurders zelfs gescreend. Zo weet u zeker dat u uw woning aan de juiste persoon verhuurt.

Makkelijk te vinden

Omdat expats een hoog besteedbaar inkomen hebben, zoeken ze een huurwoning in het duurdere segment. Deze huurwoningen zijn voor de meeste mensen niet te betalen en daarom kan het lastig zijn om een huurder voor uw woning te vinden als u niet kiest voor expat verhuur in Rotterdam. Als u via een makelaar uw woning gaat verhuren aan expats, profiteert u van nog een handig voordeel. De makelaar beschikt namelijk over een groot netwerk van multinationale organisaties en expats, waardoor een geschikte huurder snel kan worden gevonden.

Tijdelijk verhuren

Een ander voordeel van verhuren aan expats, is dat u uw woning tijdelijk verhuurt. Dat betekent dat u over na een bepaalde periode weer een nieuwe huurder uit kunt zoeken. Ook is het een uitkomst wanneer u als verhuurder zelf tijdelijk in het buitenland verblijft, bijvoorbeeld om te reizen of ook om te werken. U ontvangt dan nog wel huurinkomsten die u vervolgens in het buitenland kunt besteden. Maar ook als u uw woning te koop heeft staan, is het voordelig om te kiezen voor expat verhuur in Rotterdam. Via de leegstandwet kunt u uw woning dan namelijk gewoon te koop laten staan, maar met het inkomende geld kunt u wel eventuele dubbele lasten dekken. Wilt u meer blogs van ons lezen? Klik hier voor een handig overzicht.