Buiten schilderen? Gebruik speciale buitenverf!

Buiten schilderen? Gebruik speciale buitenverf!
De zomer is begonnen en dat betekent dat veel mensen hun huis aan de buitenkant willen opknappen met een nieuwe lik verf. Maar welke verf kun je het beste gebruiken? Is binnenverf ook geschikt voor buiten of kun je beter speciale buitenverf gebruiken? In deze blog lees je waarom het belangrijk is om speciale buitenverf te gebruiken en waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste verf.

Kies altijd voor speciale buitenverf

Buitenverf is speciaal ontworpen om bestand te zijn tegen de verschillende weersomstandigheden. Dat is ook wel nodig, want buiten krijgt verf een stuk meer te verduren dan binnen: hitte, kou, regen, wind, uv-straling en ook insecten. Echte buitenverf is hier veel beter tegen bestand en gaat dus ook langer mee. Zo hoef je minder snel opnieuw te schilderen.

Buitenverf op de juiste manier aanbrengen

Voor het beste resultaat is het van belang dat je de verf in dunne lagen aanbrengt. Laat de verf tussen iedere laag goed drogen en werk van boven naar beneden om druppels te voorkomen. Is het schilderwerk klaar, laat de verf dan volgens de aanwijzingen op de pot goed drogen voordat je het oppervlak weer belast met bijvoorbeeld bloembakken.

Buitenverf binnen gebruiken kan wel

Binnenverf kun je dus niet voor buiten gebruiken, maar andersom kan wel. Let er als je buitenverf binnen gaat gebruiken wel op of deze op waterbasis is. Zo niet, dan moet je extra goed ventileren om te voorkomen dat ongezonde dampen je gezondheid schade toe brengen.

Bescherm je houtwerk beter en langer met echte buitenverf

Ga je buiten aan de slag met schilderwerk? Zorg er dan altijd voor dat je hiervoor echte buitenverf gebruikt. Zo is je houtwerk goed beschermd, en kun je het langste van je noeste arbeid genieten. Voor een extra lange levensduur breng je meteen een goede buitenlak aan.