Bespaar geld met een laadpaal bij je woning

Bespaar geld met een laadpaal bij je woning

Investeer slim in een laadpaal bij je woning

Ben jij de trotse bezitter van een elektrische auto? Heb je ook nog eens een parkeerplek aan je woning? Dan is er eigenlijk geen enkele reden om geen laadpaal bij je woning te laten plaatsen. Een eigen laadpaal scheelt namelijk al gauw de helft van de kosten van het laden bij een openbare laadpaal. Hoe snel je je investering terugverdient, hangt of van een paar factoren. Die bespreken we in dit blog.

Hoe snel heb je een laadpaal terugverdiend?

Wat essentieel is bij het investeren in een laadpaal bij je woning, is uiteraard de tijd waarin je je investering terugverdient. Hoe lang dit ongeveer duurt? Samen met het aantal gereden kilometers, is dit afhankelijk van de volgende 3 factoren:
  • Hoe snel je wil opladen
  • Waar je de laadpaal laat plaatsen
  • Extra opties

1: hoe snel opladen?

Je elektrische auto opladen doe je in feite door gewoon de stekker in het stopcontact te steken. Opladen duurt in dat geval circa een uur per 20 km actieradius. Is dit voor jou te langzaam? Dan zul je een krachtstroomaansluiting nodig hebben. Deze kan door een elektricien worden geïnstalleerd in je meterkast. Helaas is het in sommige gevallen nodig om de complete meterkast aan te passen. Vooral als deze het stroomverbruik van de auto niet aankan.

2. Waar laat je de laadpaal plaatsen

Waar je de laadpaal laat plaatsen heeft ook invloed op de prijs. Is dat meteen aan de andere kant van de muur bij de meterkast? Dan is het boren van een gat in feite het enige wat je hoeft doen. Laat je de paal (noodgedwongen) een eindje van huis plaatsen? Dan moet er waarschijnlijk gegraven worden. Daar zit uiteraard een prijskaartje aan.

3. Extra opties

Als laatste heb je natuurlijk nog extra’s waar je voor kunt kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor “dynamic load balancing”. In dat geval wordt de stroom verdeeld over alle elektronische apparatuur en knijpt de toevoer naar je auto indien noodzakelijk. Op die manier voorkom je stroomuitval als je bijvoorbeeld ook wat apparaten in huis gebruikt.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van wonen? Houd dan ons blog goed in de gaten.