Bekijk hier de verschillende soorten jaloezieën

Er zijn ontzettend veel verschillende jaloezieën en er is voor iedereen wel een soort die past bij wat diegene mooi vindt. Er zijn houten jaloezieën en aluminium jaloezieën en deze zijn dan weer te verkrijgen in allerlei verschillende soorten kleuren en maten. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om elektrische jaloezieën te installeren. Het kan in het begin wellicht wat overweldigend lijken. Bekijk de website om een duidelijk overzicht te krijgen van de jaloezieën die er zijn.

Waarom kiezen voor jaloezieën? 

Jaloezieën geven de ruimte waarin ze worden opgehangen gelijk een luxe uitstraling en het is mogelijk om met licht en schaduw te spelen door de stand van de jaloezieën aan te passen. Ze werken gemakkelijk, omdat je alleen maar de jaloezieën open of dicht hoeft te draaien. Zo behoud je de sfeer in de ruimte, met of zonder licht. Dit is gemakkelijker dan het open en sluiten van gordijnen en daarnaast hoef je ook niet in te leveren op de sfeer. Daarnaast wordt er ook nog privacy gecreëerd, doordat mensen niet vanaf buiten naar binnen kunnen kijken. Afhankelijk van waar je precies naar zoekt, kan de keuze gemaakt worden tussen houten en aluminium jaloezieen.

Verschil tussen houten en aluminium jaloezieën

Als je graag jaloezieën wilt ophangen, is er een keuze tussen houten en aluminium jaloezieën. Deze hebben allebei verschillende eigenschappen en geven ook een andere sfeer in het huis. De keuze moet gemaakt worden aan de hand van persoonlijke voorkeur en wensen. Aluminium jaloezieën voelen meer modern aan en zijn goedkoper dan houten jaloezieën. Daarnaast zijn de jaloezieën van aluminium waterbestendig, waardoor deze handig zijn om op te hangen in bijvoorbeeld de keuken of badkamer. Ook laten deze jaloezieën nog licht door als deze zijn gesloten, wat goed van pas kan komen als je privacy én licht wilt. Houten jaloezieën zijn dus wat prijziger, maar geven een luxe uitstraling aan de ruimte.