Aanschaffen van gordijnen en andere raam decoratie

Wat is er moeilijk en makkelijk aan en waar moet je op letten voor het beste resultaat in jouw huis? Het is belangrijk om eerst te kijken naar wat jouw categorieën zijn waar jij op wilt letten. Bijvoorbeeld juist wat meer een budget optie of juist voor de beste en mooiste kwaliteit gaan.

Per soort raamdecoratie kun je natuurlijk allerlei kanten op maar het is eerst goed om te bepalen welke soorten in jouw huis passen en kunnen.

  • Gordijnen
  • Jaloezien stof
  • Jaloezien hout
  • lamelen
  • Rolgordijn

Keuzes

Voor elke is er een ander ophang systeem en deze ophang systemen kunnen niet op elke oppervlakte worden bevestigd.

Jaloezien van hout zullen ook vaak niet boven ramen die open gaan passen omdat als deze worden opgerold een groot oppervlakte in beslag nemen. Dit is met stof en hout beide zo.

Gordijnen hebben vaak de makkelijkste ophang systemen en deze kunnen dan ook vrijwel overal. Dan kun je in gordijnen nog afwisselen in stoffen die heel duur zijn of juist goedkoop. Het is fijn aan gordijnen dat je alle kanten op kan maar vind je het ook mooi? Dat is een stijl kwestie.

Op maat laten maken is natuurlijk heel fijn want dan kun je het meer naar jouw stijl aanpassen maar dit kost natuurlijk wel wat meer. Soms heb je ook geen andere optie want ramen komen in veel maten en vormen en is niet altijd een gordijn of jaloezie die hier bij past. Dan is bijvoorbeeld jaloezie op maat een goede optie.

Bron: www.123jaloezie.nl