7 redenen om te kiezen voor een deurvastzetter

deurvastzetters

Met een deurvastzetter in jouw woning of bedrijfspand zal je veel gemak ervaren. Bovendien biedt het nog veel meer voordelen. Wij vertellen jou de 7 beste redenen waarom je voor een deurvastzetter zou moeten kiezen.

1. Gemak

Als eerste bieden deurvastzetters gemak. Zo hoef je niet helemaal te bukken bij het vastzetten van jouw deur met de deurvastzetter. Je duwt met jouw voet de deurvastzetter in de gewenste positie die je wilt. Het ontgrendelen werkt hetzelfde, waarbij de pen automatisch terugschiet en losraakt. Verder biedt het gemak dat je zelf dus de positie kan bepalen. De deur kan echt in iedere stand gezet worden, dus zowel op een kier als volledig open. 

Daarnaast biedt het het gemak dat iedereen zo in en uit jouw woning of bedrijfspand kan lopen, als je de deur open vastzet. Op die manier heb je geen gedoe met dat de deur telkens open gedaan moet worden en achter je dicht gedaan moet worden. Bovendien koelt de hele ruimte hierdoor af, ideaal voor in de zomer, maar ook voor in de winter als je hem op de binnendeur geplaatst hebt en even wilt luchten. 

2. Rust en concentratie

Daarnaast biedt een deurvastzetter veel rust en concentratie. Het voorkomt namelijk een openslaande en dichtklappende deur. Hierdoor hebben de buren er geen last van, waardoor je gedoe en irritatie aan elkaar voorkomt. Bovendien heb je hierdoor zelf ook veel rust en concentratie, waardoor je beter een boek kan lezen, yoga kan uitoefenen, kan thuiswerken of TV kan kijken. Ook kinderen en eventuele huisdieren kunnen gemakkelijk in en uit lopen.

deurvastzetters

Verder verkleint het de kans op vingers die tussen de deur komen. Zo heb je minder last van huilende kinderen die hun vinger tussen de deur krijgen. Dit geeft ook meer rust in jouw hoofd, omdat je weet dat de kans minimaal is dat het wel gebeurt. Ook op kantoor is het ideaal, want collega’s of klanten kunnen ook zo naar binnen lopen en je kan de ruimte heerlijk doorluchten. 

3. Eenvoudige montage

Ook zijn deurvastzetters voorzien van een eenvoudige montage. Zo hoef je alleen de juiste stootuitslag te kiezen. Dit doe je door de afstand van de onderkant van de deur tot aan de bestrating of vloer op te meten en eventueel de hoogte van de onderdorpel. Die tel je bij elkaar op en dat is de stootuitslag in millimeters. Houdt wel rekening met iets extra ruimte bij buitendeuren, want de bestrating kan ineens gaan zakken.

Vervolgens ga je de deurvastzetter monteren door de positie te bepalen en af te tekenen. Boor dan de gaten en plaats het montagebeugeltje. Dan kan je de deurvastzetter erin schuiven. Daarnaast kan je de deurvastzetter ook eenvoudig reinigen. Dat is handig voor als hij op de buiten- of schuurdeur gemonteerd is, aangezien hij dan snel vies wordt. Even afnemen met een doekje en sop en hij ziet er weer als nieuw uit.

4. Vervangbare onderdop

Verder is de onderdop eenvoudig te vervangen. Stel dat deze dus versleten is of je deze in een andere kleur wilt, dan kan dat. Zo bespaar je veel extra kosten voor de aanschaf van een nieuwe deurvastzetter. Bovendien slijt de onderdop zeker snel als je hem op een buitendeur monteert, omdat hij dan op een harde en ruwe ondergrond (tegels) staat. Het is dus ideaal dat je deze kan vervangen.

De dop is ook eenvoudig zelf te plaatsen. Je hebt originele doppen van Dulimex en Dictator. Zo kan je dus precies dezelfde weer bestellen. Een onderdop kost maar 1 tot 10 euro en een nieuwe deurvastzetter wel 35 tot 115 euro, afhankelijk van de stootuitslag. Je bespaart er dus zeker veel mee en daarom raden wij ook aan om bij slijtage een nieuwe onderdop aan te schaffen. Is de gehele deurvastzetter versleten of past deze niet meer bij jouw deur, dan kan je wel beter een nieuwe deurvastzetter aanschaffen.

5. Voor alle deuren

Een deurvastzetter is voor echt elke deur geschikt, dankzij de verschillende stootuitslagen. Op die manier maakt het niet uit hoe hoog jouw deur vanaf de grond staat, hij past altijd. Bovendien heb je ze in diverse kleuren, waardoor een deurvastzetter wel altijd bij jouw deur past. Ook heb je ze voor binnen- en buitengebruik. Op die manier kan je ze op zowel binnen- als buitendeuren plaatsen.

deurvastzetters

Ook kan je kiezen voor een deurvastzetter speciaal voor binnengebruik. Deze zijn iets goedkoper dan die voor buitengebruik. Kies voor deurvastzetters voor binnen door te kiezen voor het merk Dulimex. Voor buiten heb je de Dictator deurvastzetters. Let ook op het gewicht van jouw deur, want sommige deurvastzetters kunnen maar een bepaald gewicht aan, bijvoorbeeld 80 kg.

6. Past bij elk interieur

Vervolgens past een deurvastzetter bij wel elke deur. Je hebt diverse modellen, afhankelijk van het merk. Zo ziet een deurvastzetter van Dictator er anders uit dan die van Dulimex. Deurvastzetters zijn er verder ook in diverse kleuren, namelijk zwart, zilvergrijs en wit. Heb je dus een witte deur, dan kan je voor een witte deurvastzetter kiezen. Hierdoor valt hij niet enorm op. Bij een modern interieur kan je juist beter voor een zwarte deurvastzetter kiezen.

Een zilvergrijze deurvastzetter past weer bij een bruine deur. Is jouw deur crème, dan kan je kiezen voor wit, maar ook voor zilvergrijs. Zo zie je niet een enorm verschil tussen wit en crème. Bij een donkergroene of taupe deur past een zwarte deurvastzetter heel goed. Voor elke deur heb je dus genoeg keuze voor een passende deurvastzetter, wat een mooie uitstraling geeft.

7. Veiligheid

Als laatste bieden deurvastzetters veel veiligheid. Zo verkleinen ze de kans dat vingers tussen de deur komen, ideaal voor als er kinderen in huis rondlopen. Zo heb je meer rust in je hoofd en een veiliger gevoel. Daarnaast bieden deurvastzetters die aan de deur gemonteerd worden, de veiligheid dat ze geen struikelgevaar opleveren. Zo heb je minder huilende kinderen in huis lopen en weet je gegarandeerd dat niemand zijn voet of tenen bezeerd.

Verder voorkomt een deurvastzetter ook de kans op rugklachten, aangezien je hem met de voet kan bedienen. Dit is ook ideaal voor ouderen die minder goed kunnen bukken, want ook zij kunnen de deurvastzetter bedienen. Kleine kinderen kunnen hem niet bedienen, omdat dit te zwaar voor hen zal zijn. Hierdoor kan je er vanuit gaan dat de deur gewoon in de positie blijft staan, waarin jij hem gezet hebt. Al met al zitten er dus onwijs veel voordelen aan een deurvastzetter. Genoeg redenenen om hem dus aan te schaffen voor jouw schuur-, tuin-, achter- of voordeur.