3 redenen waarom de keuken spuiten beter is dan een renovatie

In elk huis is de keuken de allerbelangrijkste plek. Daarom willen de meeste mensen een keuken hebben die er mooi, fris en rustig uitziet. Het uiterlijk van de keukenkasten kan een grote impact hebben op de hele keuken. Zien de keukenkasten er niet goed uit? Dan wordt het tijd om goed na te denken of het geen tijd wordt voor een renovatie of een spuitbeurt. Renovatie is niet het eerste waaraan je wilt denken want die is veel duurder. Waarom zou je dan moeten kiezen voor de keuken spuiten? Hier zijn er 3 reden waarom het spuiten van de keukenkast voordeliger is.

Het is goedkoper dan een renovatie

Het verbouwen van de keuken is een kostbare en arbeidsintensieve taak. Als je toch jouw keuken een nieuwe look wilt geven, zonder een volledige verbouwing kies je voor de optie keukenkast spuiten.De keuken spuiten is de goedkoopste optie. Er zijn tijdloze kleuren voor keukenkasten om uit te kiezen, maar je hebt ook de mogelijkheid om jouw eigen unieke kleurencombinaties te bedenken. Er zijn echter specifieke stappen die je moet nemen als je ervoor kiest om het zelf te doen. Onthoud dat je niet altijd het gewenste resultaat zult krijgen. In de meeste gevallen is een doe-het-zelf project duurder, dus de keuken spuiten moet je gewoon overlaten aan een professioneel schildersbedrijf.

Waardetoevoeging

Ben je van plan om het huis te verkopen, dan is het goed om de keuken op een goedkope manier een upgrade te geven. Het eerste waarnaar de potentiële nieuwe koper kijkt, is de uitstraling van de keuken. Wil je op een professionele wijze de keuken spuiten, dan moet je het overlaten aan de pro’s. Keukens van tegenwoordig moeten er klassiek uitzien en ze moeten passen bij de rest van het interieur. Het is belangrijk dat je voor deze klus eerst de beste kleur kiest.

De keuken spuiten is sneller dan een renovatie

Een keukenrenovatie duurt meestal 10 tot 12 weken. Dit betekent dat je een lange tijd geen keuken beschikbaar hebt en het huis ziet er rommelig uit. In vergelijking tot een renovatie is de keukenkast spuiten een veel korter proces. De keuken spuiten is meestal in een week of twee afgerond. Wanneer je kiest voor het spuiten van de keukenkasten vermijd je ook de doorlooptijden voor het bestellen van kasten en/of het wachten tot de aannemers beschikbaar zijn. Dit zou wel het geval zijn bij een renovatie.