Een nieuwe keuken nodig? Ga voor een moderne eiland keuken!

eiland keuken van Nuva Keukens

Om verschillende redenen kun je ertoe besluiten om de keuken van je woning te laten vervangen. Zo kan het zijn dat je net verhuisd bent naar deze woning en de keuken je niet bevalt, maar ook is het mogelijk dat je huidige keuken simpelweg slijtage vertoont en dus wel eens vernieuwd mag worden. De laatste jaren kiezen veel mensen ervoor een eiland keukens bestellen te laten plaatsen in hun woning. Waarom men tegenwoordig zo massaal voor eiland keukens kiest? Je leest het in de volgende alinea.

eiland keuken van Nuva Keukens

Waarom zijn eiland keukens tegenwoordig zo geliefd?

Vergeleken met keukens met een andere indeling of vormgeving heeft een eiland keuken de volgende pluspunten:

  • Een keukeneiland geeft je veel ruimte op het aanrechtblad. Aangezien je rondom het eiland kunt staan kun je zo nodig met veel mensen tegelijk op het aanrecht werken.
  • Een eiland keuken geeft een gevoel van openheid en ruimtelijkheid. 
  • Een keukeneiland kun je heel makkelijk laten samengaan met de eettafel. Vaak is dit zelfs één constructie. Daarnaast kun je van een deel van het keukeneiland een mooie en sfeervolle bartafel maken.
  • Een eiland keuken biedt in potentie meer opslagruimte voor keukengerei dan een keuken in een wat ouderwetsere opstelling.
  • Van een eiland keuken gaat een luxe en stijlvolle uitstraling uit.
  • Gezien de populariteit van eiland keukens tegenwoordig is het aanbrengen van een dergelijke keuken ook zakelijk gezien een goede keuze. Met een dergelijke keuken wordt je woning namelijk zonder twijfel meer waard.