Zonwering inspiratie: 5 leuke ideeën

Je staat er waarschijnlijk niet bij stil, maar zonwering speelt een grote rol bij de inrichting van je woning. Goede zonwering is niet alleen mooi maar ook functioneel. Het zorgt ervoor dat je kamer in de zomer op aangename temperatuur blijft. Er zijn veel verschillende soorten zonwering, deze hebben allemaal een eigen uitstraling. Omdat niet alles met elkaar matched is het dus belangrijk dat je de juiste zonwering kiest voor jouw woning. Ter inspiratie hebben we 5 leuke ideeën voor jouw zonwering. 

1. Een knikarmscherm

Dit zijn de  klassieke zonneschermen en iedereen kent ze. Voornamelijk in oudere wijken zie je ze terugkomen, omdat ze goed passen bij klassieke woningen. Ook bij kleine en wat oudere winkeltjes zie je ze regelmatig. Wanneer je een klassieke huis hebt, kan dit de zonwering zijn die de uitstraling helemaal af maakt. Tegenwoordig zijn er ook veel elegante knikarmschermen te vinden die ook goed bij moderne woningen passen.

2. Veilige rolluiken

Zonweringen kunnen ook meerdere functies dienen. Wanneer je kiest voor rolluiken heb je goede bescherming tegen de zon, maar ook extra veiligheid. Wanneer de rolluiken naar beneden staan is het vrijwel onmogelijk om via het raam naar binnen te komen.

3. Groot scherm

Vooral een serre kan behoorlijk wat warmte verzamelen in de zomer. Door de grote ramen van glas voelt het al snel als een broeikas in een serre. Een groot zonnescherm biedt dan extra verkoeling. 

4. Elektrisch screen

Een bekende zonwering, die je vooral ziet bij woningen, is het elektrische screen. Dit is een scherm dat bestaat uit een stevige stof met een vuil- en waterafstotende coating. Het scherm werkt op elektriciteit, die je kunt bedienen met een schakelaar. 

5. Matglas

Dit is een zonwering waar mensen minder snel aan denken. Maar matglas is zeer effectief tegen de zon. Het is ideaal voor bijvoorbeeld bedrijven en kantoren, maar ook in moderne woningen groeit de aan populariteit. Je kunt makkelijk hetzelfde effect bereiken door een donkere folie op het raam te plakken. Het voordeel hiervan is dat je de folie weer makkelijk kunt verwijderen. 

Er is dus altijd een zonwering te vinden die bij jouw stijl en woning past. Zorg er dus voor dat je je eerst goed oriënteert en weet naar welke stijl je op zoek bent. 

Bron: www.rainbow-collection.nl