Waarom spiegelverwarming in huis?

spiegel verwarming

Je hoort steeds vaker dat mensen een spiegel verwarming aanschaffen. Maar waarom is dit nu zo handig? In dit artikel vertel ik je er alles over en vertel ik wat de voordelen zijn van een verwarming voor je spiegel.

spiegel verwarming

Geen beslagen spiegel meer

Iedereen kent het wel, wanneer je uit de douche komt en heel de spiegel beslagen is. Dit is erg vervelend, want je kunt nu niet meteen je make-up doen, je haar doen of je scheren. Je moet dan eerst wachten tot de spiegel niet meer beslagen is of je moet hem zelf schoon maken. Met een spiegel verwarming beslaat je spiegel nooit meer. Door de verwarming kan er geen condens worden gevormd op de spiegel. Zelfs wanneer iemand in bad zit of aan het douchen is kan er gebruik gemaakt worden van de spiegel zonder dat die beslaat. Dit is dus ideaal voor in iedere badkamer.

Voordelen spiegel met verwarming

Het grootste voordeel is dat je spiegel niet meer beslaat zoals ik net al benoemde. Ook krijg je geen strepen en vegen meer op je spiegel, omdat je hem niet meer droog hoeft te maken van alle condens. Dit is dus ook fijn en mooier voor het zicht. Ook neemt een verwarming voor je spiegel geen extra ruimte in beslag. Hij wordt namelijk achter je spiegel geplaatst en er is vrijwel niets van te zien. De verwarming zal ook alleen je spiegel opwarmen en niet de gehele ruimte. Het heeft dus geen invloed op de temperatuur van de gehele ruimte.

Waar plaats je een verwarming voor je spiegel?

De meeste mensen plaatsen een verwarming voor hun spiegel in de badkamer. Dat komt omdat je in deze ruimte de meeste kans hebt op een beslagen spiegel. Maar ook in het toilet of in de woonkamer kun je een verwarming voor je spiegel ophangen.