Waarom ook jij een vloer van beton ciré kan overwegen

Wanneer je bent aangekomen bij de vloer die je in je nieuwe woning wenst te plaatsen zijn er ongetwijfeld een aantal belangrijke eisen waarover je zal beschikken. Voor bijzonder veel mensen geldt bijvoorbeeld dat de nummer één eis waarover ze beschikken betrekking heeft tot de onderhoudsvriendelijke eigenschappen waar hun vloer over dient te beschikken. Het is vooral omwille van deze eis dat er vandaag de dag ontzettend vaak in de richting wordt gekeken van een naadloze vloer. Eén van de mogelijkheden waar je op dit vlak over beschikt is een vloer vervaardigd uit het zogenaamde beton ciré. Wil jij ook graag ontdekken waarom je dit type vloer zou kunnen overwegen voor in je woning? Dan dien je zeker en vast verder te lezen!

Aan te brengen op heel wat verschillende ondergronden

In Frankrijk weet men het al een behoorlijk aantal jaren. Voor beton ciré geldt dat het een uitstekende afwerkingslaag is welke kan worden aangebracht op verschillende soorten ondergronden. Dit betekent concreet dat er op dit vlak een keuze kan worden gemaakt uit ondergronden zoals met name degene die hieronder op een rijtje zijn gezet:

  • Pleisterwerk;
  • Bakstenen;
  • Een kale ondergrond;

Uiteraard bestaan er buiten de hierboven aangehaalde ondergronden ook nog verschillende andere exemplaren waar ze op kan worden aangebracht. Het feit dat deze afwerking niet alleen uitstekend bestand is tegen slijtage, maar ook tegen bijvoorbeeld water heeft als gevolg dat ze niet alleen maar tot haar recht komt in bijvoorbeeld de woonkamer of de keuken. Ben je dus met andere woorden op zoek naar een interessante vloer voor in de badkamer? Of wil je graag een vloer in een andere wat meer vochtige ruimte kunnen implementeren? Dan zal je in de praktijk zeker en vast tot de conclusie komen dat een afwerking met dit type stucwerk zeker het overwegen waard is.

Wat wanneer je beton ciré buiten wil gebruiken?

Eveneens een niet onbelangrijk voordeel waar je op kan rekenen bij het realiseren van een vloer bestaande uit beton ciré heeft te maken met het feit dat ze niet alleen binnen in de woning, maar ook buitenshuis kan worden gerealiseerd. Ben je bijvoorbeeld nog op zoek naar een interessante vloer voor je terras? Dan zou je daarvoor in de richting van dit type stucwerk kunnen kijken. Je moet er in deze situatie wel rekening mee houden dat ook de ondergrond over waterbestendige eigenschappen dient te beschikken. Zoveel spreekt echter eigenlijk voor zich.

Ook op vlak van onderhoud een zeer interessante keuze

Eén van de belangrijkste zaken waar je rekening mee zal willen houden bij het realiseren van een vloer in je woning heeft te maken met de onderhoudsvriendelijke eigenschappen waar deze over dient te beschikken. Voor menig aantal verschillende vloeren geldt dat deze vrij moeilijk te onderhouden zijn. Dit is niet zelden het gevolg van de aanwezigheid van bijvoorbeeld aanzienlijke groeven en voegen. Door te kiezen voor een naadloze vloer kan ervoor worden gezorgd dat het onderhoud een stevig duwtje in de rug krijgt. Beton ciré is uiteraard een naadloze vloer die zich uitstekend laat onderhouden waardoor je hier maar weinig omkijken naar zal hebben.