Vergroenen van je tuin

Het is voortaan belangrijk om iets te doen voor het verbeteren van het milieu. Veel mensen kiezen daarom ook voor het vergroenen van hun tuin. Het heeft niet alleen voordelen voor het milieu, maar ook voor jezelf wanneer je wil vertoeven in de tuin. Niet alleen mensen kiezen voor het vergroenen van hun tuin maar kiezen ook voor een groen dak. Een groendak is eigenlijk gewoon een tuin boven je hoofd, maar het biedt meer dan dat. Wij vertellen je verder wat je kunt doen om je tuin te vergroenen en wat de voordelen zijn van een groendak

Tips voor een groene tuin

Je kunt een hoop ondernemen om je tuin makkelijk te vergroenen. Plant bijvoorbeeld bloemen waar de bijen baat bij hebben. Plant bomen en laat je insecten eens wat meer zitten. Gebruik leefbare grond die ook voor de insecten en bloemen goede voeding kunnen leveren. Veel mensen halen ook hun onkruid weg maar om de tuin juist in balans te houden geven we je de tip om deze hier en daar eens te laten groeien, de insecten zullen je dankbaar zijn. Een overlast van insecten zul je niet krijgen, daar helpen de vogels je wel weer bij. Zorg daarnaast dat je de bloemen en planten een beetje helpt door ze regelmatig te voeden en water te geven.

Een groendak als je tweede tuin

Zoals eerder genoemd kiezen veel mensen ook voor een groendak. Nu hoor ik je al denken maar waarom zou je een groendak nemen? Een groendak heeft veel voordelen. Het neemt water bijvoorbeeld snel op en het zorgt voor een schonere lucht. Een groendak is ook heel voordelig voor het isoleren van je huis, waardoor omgevingsgeluiden worden verminderd. De omgevingstemperatuur van je huis wordt verlaagd en de biodiversiteit verbeterd in je omgeving. Niet alleen je pand vermeerdert in waarde, er wordt door het groendak ook een extra brandwerende laag gecreëerd. Om al deze voordelen kiezen steeds meer mensen dus voor een groendak. Dus mocht een vergroening van je tuin nog niet voldoende zijn, kun je altijd nog voor een groendak gaan.