Top 5 gemaakte fouten tijdens verhuizen

Eindelijk is daar de dag dat je naar je woning toe mag en je oude woning achter je laat. Je hebt er waarschijnlijk veel herinneringen gemaakt, maar je kunt ook niet wachten om nieuwe te maken in je toekomstige onderkomen. Echter, voordat je dat kunt doen, gaat er al een hele periode aan vooraf: het inpakken. Voor sommigen een helse klus, voor ander een heerlijk zen moment. Er kun dan dus ook heel wat misgaan. Benieuwd naar wat de meest gemaakte fouten tijdens het verhuizen en wat je dus juist niet moet doen? In onderstaande blog lichten we het allemaal toe

1. Niet op tijd beginnen met inpakken

Het is heel begrijpelijk als je hier lang tegenop kijkt, maar het huis moet toch echt een keer leeg zijn. Je kunt dus het beste maar gewoon op tijd beginnen. Maak van te voren een checklist en pak niet de spullen in die je nog vaak gaat moeten gebruiken. Als je hulp van vrienden en familie inschakelt, zorg er dan voor dat je duidelijke afspraken maakt over wanneer ze komen. Komt er uiteindelijk iets tussen en kunnen ze niet helpen? Dan kan het verhuisbedrijf altijd nog helpen, al zal dit wel leiden tot hogere kosten.

2. Slechte verhuisdozen

Wellicht goedkoop, maar plastic tasjes of vuilniszakken zijn niet erg betrouwbaar als het aankomt op verhuizen. Daarentegen moet je juist stevige verhuisdozen hebben. Het zou daarnaast helemaal fijn als ze van hetzelfde formaat zijn, zodat je ze gemakkelijk kunt stapelen. Bovendien moet je ook niet alle zware boeken bijvoorbeeld in één doos doen. Dit zal gegarandeerd niet goed gaan.

3. Gegevens niet doorgeven

Als je gaat verhuizen, geef je aan vrienden en familie je adreswijziging door. Dit moet natuurlijk aan alle instanties en bedrijven van wie jij diensten afneemt. Gas, water en licht is vaak wel geregeld, maar televisie, internet en telefoon niet. Geef dit dus op tijd door aan desbetreffende bedrijven. Verhuis je binnen je eigen gemeente? Dan is er vaak niet zoveel aan de hand en blijf je ook gewoon nog bij je eigen huisarts. Verhuis je naar een andere gemeente? Vergeet je dan niet in te schrijven en eventueel een school te zoeken voor kinderen. Bekijk wat alle deadlines zijn voor deze wijzigingen, maar het belangrijkste is: geef ze vooraf gewoon door, dan is er niks aan de hand!

Heb je nog hulp nodig bij verhuizen? Een verhuisbedrijf inhuren om je te helpen is helemaal geen gek idee. Het geeft jou meer rust en zal je dus een boel verhuisstress voorkomen. Klik op de volgende link voor meer info!