Met een gerust hard verhuizen.

Verhuizen is iets wat vaak voorkomt, toch is het een vak apart. Verhuizen kan een heel gedoe zijn en een hoop ongemakken met zich meebrengen. Verhuizen lijkt simpel, maar niet iedereen weet wat er precies bij het verhuizen komt kijken. Het kan je veel stress bezorgen en ondanks dat je je verheugd op de nieuwe woning is de verhuizing zelf vaak geen pretje.

Begin op tijd

Je weet vaak al ruim op tijd dat je een nieuwe woning gaat betrekken en dus je huidige woning moet gaan verlaten. Start daarom ruim op tijd met het inpakken van je spullen. Zoek je kledingkast eens uit en kijkt wat er niet meer gedragen wordt. Kleding die je niet meer draagt, of spullen die je niet meer gebruikt kun je misschien wel verkopen of weg geven. Hoe minder je mee hoeft te nemen, hoe minder je in- en uit hoeft te pakken. Ga systematisch te werk zodat de dozen per kamer ingepakt worden. Dit scheelt veel tijd bij het uitpakken van alles.

Verhuisdozen

Verhuisdozen zijn onmisbaar bij het verhuizen. Je kunt een verhuisbedrijf vragen om dozen, dan betaal je huur of een soort borg. Houd er rekening mee dat niet alle dozen zomaar geschikt zijn als verhuisdoos. Een verhuisdoos is namelijk gemaakt voor zwaar gewicht, niet alle dozen zijn geschikt om een heel servies in te vervoeren. Een handige tip: label de dozen met de kamer waar het naartoe moet. Zo kun je alles direct in de juiste kamer uitpakken.

Belangrijke spullen

Zorg ervoor dat alle belangrijke papieren, sleutels, noodnummers, paspoorten, inschrijvingsbewijzen, diploma’s et cetera tijdens de verhuizing op een vaste plek liggen. Je kunt bijvoorbeeld alles in een doos doen en deze op een prominente plek zetten zodat er niets kwijt kan raken of misplaatst kan worden. Zo heb je altijd alles wat je nodig kunt hebben meteen bij de hand.

Objectbeveiliging

Staat je oude (of nieuwbouw) huis lang leeg, dan is het misschien ook verstandig om over objectbeveiliging na te denken. Hiermee weet je zeker dat er niks ongewenst met je huis gebeurd!