Lichtstraten laten bouwen?

Als je meer licht in het huis wil moet je niet denken aan meer lampen maar aan lichtstraten. Met lichtstraten is het namelijk mogelijk om veel licht in het huis te laten komen en dit komt niet door lampen.

De lichtstraten bestaan namelijk niet uit lampen maar uit glas. De bedoeling van lichtstraten is om natuurlijk licht in het huis te laten. Dus gewoon daglicht wat trouwens heel gezond is. Je kunt wel lampen gaan kopen voor meer licht maar het heeft geen meerwaarde. De lampen kosten meer geld door energie verbruik en het is niet eens gezond voor. Daglicht kost geen geld en het is heel gezond. Je krijgt door daglicht namelijk vitamine D binnen. Door lichtstraten bespaar je dus geld en word je ook nog eens gezonder.

Een andere grote voordeel van lichtstraten is dat het somberheid tegen gaat. Veel Nederlanders zijn somber en dit heeft vaak directe verband met vitamine D. Het is niet voor niks dat planten harder groeien door de zon en ook wij hebben het licht van de zon nodig. Ga maar eens na wanneer je vrolijker bent in de zomer of winter? Vaak is dit in de zomer omdat je dan vaker in de zon bent en zo dus meer vitamine D binnen krijgt.