Kom meer te weten over wat zonbescherming is

Zonwering is een scherm of gordijn dat op het terras, veranda of raam bij u thuis wordt geplaatst. Zijn functie is om u te beschermen tegen overmatig zonlicht en warmte te verminderen, zodat u activiteiten comfortabel binnen en buiten het huis kunt uitvoeren. Somfy.nl biedt een meer geavanceerde innovatie op het gebied van zonwering, namelijk door de zonwering op afstand te bedienen met een afstandsbediening, zelfs met het scherm van uw smartphone. Ben je daarnaast op zoek naar een screenprotector die bedienbaar is vanaf een wandschakelaar, dan heeft Somfy alles in huis voor een zonwering in huis.

Enkele soorten bescherming tegen de zon die u moet weten

Er zijn veel soorten zonwering van Somfy.nl die je kunt gebruiken. Ten eerste zijn zonneschermen het meest gebruikte type zonwering voor terrassen of veranda’s en kunnen ze eenvoudig worden geautomatiseerd met een roterende machine van Somfy. De tweede is de pergola. Dit is een vorm van zonbescherming die tegenwoordig veel wordt gebruikt. Pergola is een constructie die apart voor je terras of veranda wordt gemaakt met een frame en doek dat naar voren leunt om je te beschermen tegen de zon. De derde is de veranda of serre gordijnen. Dit gordijn wordt boven de veranda van uw huis geplaatst en kan met behulp van een rail en een wiel draaimachine worden geopend en gesloten, zodat het kan worden aangepast aan de weersomstandigheden.

De voordelen van het gebruik van een elektrische zonwering

Het gebruik van een elektrische zonwering is natuurlijk omdat de gordijnen makkelijker op afstand te bedienen zijn en je niet je handen en veel energie hoeft te gebruiken om ze te openen of te sluiten. Zo kun je veel andere dingen doen, want je zonwering wordt automatisch gemaakt en is heel praktisch. Jaloezieën zijn niet alleen overdag handig, maar ’s avonds kunt u ze ook gebruiken om te ontspannen op het terras van het huis. Wanneer de nachttemperatuur kouder wordt, kun je de elektrische gordijnen met heaters laten zakken om je warmte te geven.