Ga voor handig en decoratief met een staande spiegel

De staande spiegel is helemaal terug van nooit echt weggeweest. Oke, hij neemt misschien iets meer plaats in dan een exemplaar dat je bevestigt aan de muur. Maar dat weegt absoluut niet op tegen de voordelen van zo’n hippe staande spiegel.

In de eerste plaats is een staande spiegel heel handig. Hij doet perfect dienst als passpiegel. Ideaal dus voor naast je kledingkast of in de badkamer. Ook in de hal hoort hij thuis. Zo kan je nog snel even van boven tot onderen checken of je klaar bent om de deur uit te gaan.

Verplaatsen maar

Een groot voordeel tegenover een vaste spiegel aan de wand, is dat je een staande spiegel zo vaak kan verplaatsen als je wil. Heb je hem toch liever in een andere hoek? Geen probleem: gewoon even opnemen en een plek geven waar hij beter tot zijn recht komt.

Bovendien hoef je een staande spiegel niet te bevestigen aan de muur. Dat scheelt ‘m wat kluswerk en een klagende huurbaas (als je geen gaten in de muur mag maken). En zo blijft er aan je muur plaats over om je spiegel te combineren met andere leuke decoratie-items.

Luxueus of liever industrieel?

Toch is de praktische kant lang niet de enige reden waarom je voor een staande spiegel kan kiezen. Hij is namelijk ook erg decoratief. Hij valt meteen op en is helemaal aan te passen aan jouw smaak en interieur. Een brocante staande spiegel geeft je hal of slaapkamer meteen een luxueuze touch. Liever strak en modern? Er zijn heel wat hippe modellen met een rechthoekige, stoere of industriële afwerking.

Zoek je een specifiek formaat of ontwerp? Contacteer zeker een handelaar in spiegels. Vaak kan die voor je aan de slag om je een staande spiegel op maat aan te bieden.