Euroledshop.nl

Euroledshop.nl, www.euroledshop.nl, is de online winkel voor al uw LED lampen, LED spots en LED inbouwspots. LED lampen zijn tegenwoordig de populairste vorm van verlichting vanwege de grote voordelen die ze hebben. Daarnaast zijn LED lampen van Euroledshop.nl overal te gebruiken. LED lampen zijn daadwerkelijk de meest multifunctionele lampen verkrijgbaar. Hier zullen wij nadere informatie geven over LED lampen en de toepassingen.

Wat is een LED?

LED staat voor Light Emitting Diode, een halfgeleidende diode die licht geeft wanneer er elektriciteit doorheen gaat. LED’s komen in verschillende vormen en maten, en hebben veel verschillende toepassingen. De LED lampen bestaan nu al een tijdje, maar hebben in een relatief korte tijd een merendeel van de markt overgenomen. Dit komt omdat LED lampen op bijna elk vlak beter zijn dan andere verlichtingsopties.

 

Voordelen van een LED

 

LED lampen van Euroledshop.nl hebben een aantal voordelen ten opzichte van andere vormen van verlichting. LED lampen zijn namelijk het hoogtepunt in de ontwikkeling op het gebied van lichtbronnen, de voordelen hiervan zijn:

  • LED lampen gaan erg lang mee. Waarin normale spaar en gloeilampen redelijk veel vervangen moeten worden omdat ze kapotgaan na enige tijd, gaat een LED ongeveer 6 tot 8 keer langer mee dan deze verouderde vormen van verlichting.
  • LED lampen worden minder warm. Een LED is heel erg energie efficiënt, dit houdt in dat er slechts een minimale hoeveelheid aan stroom wordt omgezet in warmte. Dit is in vergelijking met een normale spaarlamp een wereld van verschil.
  • LED lampen gebruiken veel minder energie. Doordat LED lampen zo efficiënt zijn in het omzetten van energie naar licht, verbruikt het aanzienlijk minder stroom. Gedurende de levensperiode van een LED bespaar je op die manier redelijk veel geld.
  • LED lampen komen in verschillende kleuren. Hiermee wordt gedoeld op zowel fel gekleurde lampen als natuurlijke tinten. Vanwege de werking van een LED is het mogelijk om hier gemakkelijk een kleur op toe te passen. Hierdoor kan je dus bijvoorbeeld gewoon een LED kopen die witlicht geeft, of juist een zachte warme kleur afgeeft. Mocht je dit willen, dan is het zelfs mogelijk om LED lampen te krijgen die alle kleuren van de regenboog en meer kunnen maken.