Een unieke look in de badkamer met beton cire 

beton cire

Ben je toe aan een nieuwe badkamer en wil je gaan voor een apart uiterlijk? Ga dan voor beton cire. Beton cire zorgt voor een stoer uiterlijk dat natuurlijk overkomt. Je kunt het aanbrengen op zowel de badkamervloer als de wanden. De keuze voor dit materiaal brengt ook een hele hoop voordelen met zich mee. Zo is het vuilafstotend, kras- en waterbestendig. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat je nog jaren kunt genieten van jouw nieuwe badkamer. Het hecht goed aan iedere ondergrond; je zou het dus ook buiten de badkamer kunnen aanbrengen. Tenslotte is het mogelijk beton cire is in diverse kleuren aan te brengen. Voor ieder wat wils dus. 

beton cire

Wat is beton cire precies?

We hebben zojuist een blik geworpen op de toepassingen van dit mooie product en de vele voordelen die het bevat. Maar wat is beton cire nou precies? Het woordje “beton” ken je vast wel. Het tweede deel “cire”, of eigenlijk “ciré” komt vanuit het Frans en betekent “gewreven”. Gewreven beton dus! Het bestaat uit cement, een soort kunsthars en pigmentpoeder. De hars zorgt ervoor dat het beton z’n water en vuilbestendige kwaliteiten heeft. Door het pigmentpoeder kan het in de gewenste kleur worden gemaakt. Beton cire kan op iedere ondergrond geplaatst worden. Wel moeten bepaalde ondergronden licht bewerkt worden om ze volledig geschikt te maken.

Wat je verder nog moet weten

Beton cire is dus geschikt voor zowel iedere ruimte als op iedere ondergrond. Ook kan het op wanden worden aangebracht wegens de goede aanhechtingskracht. Ook brengt het vele voordelen met zich mee en is het onderhoudsvriendelijk. Er wordt wel eens gezegd dat er aan dit product best een groot prijskaartje vast zit. Daartegenover staat wel dat de prijs-kwaliteitverhouding uitstekend is. Wat misschien wel een leuk feitje is, is dat dit product al in de Oudheid door de Grieken en Romeinen werd gebruikt. De moderne variant die wij nu kennen en gebruiken, is afkomstig uit Frankrijk. En, zie je die nieuwe badkamer met beton cire al zitten?