De verschillende soorten woningen van tegenwoordig

casco-bouw

Tegenwoordig heb je veel verschillende woningen. De een wil graag zo klein en minimalistisch mogelijk wonen, terwijl een ander misschien heel veel waarde hecht aan materie en daarbij ook een groot en statig huis wilt. Een notariswoning is bijvoorbeeld zo’n woning. Het zijn grote, statige huizen die er echt als een huis staan. Toch stralen ze ook een bepaalde warmte uit, het zijn tijdloze en karakteristieke woningen. Waar je ook voor kunt kiezen is een notariswoning als twee onder een kap te kopen. Ze lijkt het een groot luxe huis, maar heb je maar de helft van de woning wat je hoeft te onderhouden.

Een tussenweg voor iedereen

Je hebt dus ontzettend grote huizen en ontzettend kleine huizen. Maar je hebt daar tussenin ook veel verschillende woningen. Denk bijvoorbeeld aan een rijtjeswoning. Als je deze huurt via de woningbouw vallen ze vaak onder de sociale huurwoningen. En deze zijn dus het meest betaalbaar en het meest voorkomende voor de middenklasse van ons land. Uiteraard heb je ook hoogbouw zoals flats en appartementen. Zij het niet voor studenten of ouderen die zorg behoeven. Deze zijn ook betaalbaar voor iedereen, maar bieden niet de ruimte voor gezinnen met meerdere kinderen. Ook villa’s voor beroemdheden en de rijkeren komen voor in ons kleine landje.

Wat zijn er nog meer voor opties

Wat ook nog een optie is is een woning bij een woning. Ideaal in deze huidige tijd, aangezien er een gigantisch woningtekort is, maar dat niet alleen. Tegenwoordig zijn er ook ontzettend lange wachtrijen bij een verzorgingstehuis en voor studenten is het lastig om een kamer te krijgen of als jong volwassene om op jezelf te gaan wonen. Een kangoeroewoning kan in zo’n geval een uitkomst bieden. Dat zijn twee volledige woningen, maar wel onder 1 dak. Er zijn twee voordeuren, los van elkaar, maar binnen in de woning is er vaak ook nog een verbindingsdeur.