De beste planten voor op kantoor

Je brengt met een kantoorbaan een op tijd van je leven door op een kantoor. Je zit bij een fulltime job gemiddeld wel 8 uur per dag op kantoor en je wilt uiteraard dat je kantoor zo gezond mogelijk is ingericht. Gedurende het werk zit je lang stil wat slecht is voor je lichaam, maar vaak is het zuurstofgehalte ook erg laag aan het einde van de dag. Het is mede daarom erg verstandig om een kantoorplant aan te schaffen.

Verschillende planten voor binnen

Om erachter te komen welke plant het meest geschikt is voor op kantoor, kun je het beste de voordelen gaan vergelijken. De meeste planten hebben dezelfde voordelen als anderen, alleen sommige planten zijn een stuk beter in het zuiveren van lucht. Als je gaat kijken naar de meest luchtzuiverende planten, zul je op een aantal resultaten uitkomen. De Goudpalm is in dit lijstje de plant die het meest luchtzuiverend is. Het bijzondere aan deze plant is dat door de jaren heen de plant bladeren splitst en deze vervolgens na loop van tijd weer terug groeien. De Goudpalm, die ook wel de areca palm wordt genoemd, is ideaal voor het aanmaken van zuurstof en het filteren van schadelijke stoffen uit de lucht. 

Naast de Goudpalm heb je ook de Varen, Ficus Robusta en de Rhapis excelsa die erg goed zijn in het zuiveren van lucht. Als je op zoek gaat naar een plant voor bij jou op kantoor, dan is het misschien ook wel leuk als je de plant daadwerkelijk mooi vindt. Hij staat er misschien niet per se voor de sier, maar hij zal toch invloed hebben op de rest van de kamer. Door een plant te kiezen die jij mooi vindt en die goed bij de stijl van de kamer past, zal die minder storen tijdens het werk. 

 

De functies van een kantoorplant

In de kantoorruimte waar je werkt zitten in de meeste gevallen een hoop stoffen en soms zelfs chemicaliën die ongezond zijn voor je lichaam. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn en een plant helpt jou met het afbreken en bestrijden van deze problemen. Planten zetten daarnaast de CO2 waar het menselijke lichaam niks mee doet weer terug om in zuurstof. hierdoor zal het zuurstofgehalte in het kantoor toenemen. Dit zal zorgen voor een lagere bloeddruk en een stuk minder stress.

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het hebben van een aantal kantoorplanten zorgt voor een daling van ademhalingsproblemen en longaandoeningen. En zeg nou zelf, wie wil er nu geen Peperomia Obtusifolia naast zich hebben staan! Daarnaast vangen planten met hun bladeren achtergrondgeluiden op en daardoor krijg je een betere concentratie. Ook is er aangetoond dat het hebben van een plant in de ruimte zorgt voor een meer ontspannen houding. De kleur groen werkt rustgevend op onze hersenen. Je kunt kamerplanten kopen op veel verschillende plekken. Maar ik zou je willen aanraden om op de website van Wout te kijken! Daar vind je prachtige planten zoals de Chlorophytum en nog vele anderen!