Dakdekker

dakhoek kapot

Dakschade dankzij vogels? Breng efficiënte en diervriendelijke vogelwering aan

Vermoedelijk zullen er in beginsel weinig mensen zijn die echt iets tegen vogels hebben. Zowel in natuurlijke als in stedelijke gebieden brengen vogels toch een vrolijk cachet met zich mee. Een nadeel is soms echter wel dat vogels voor schade en vuiligheid kunnen zorgen. Dit nadeel speelt natuurlijk vooral als dit je eigen woning betreft. Akkoord, een keer een beetje vogelpoep dat op een dakpan valt, dat valt uiteraard niet te voorkomen en is in die zin ook wel acceptabel. Als vogels echter jouw dak of dakgoot als uitvalsbasis gebruiken voor verdere avonturen, dan is dat echter een ander verhaal. Schade en verontreiniging liggen dan daadwerkelijk op de loer. Als je hier last van hebt en je wilt hiertegen optreden, dan is vogelwering aanbrengen het beste dat je kunt doen. Voor de zekerheid kun je hier het best een hierin gespecialiseerde dakdekker inschakelen. Deze weet namelijk precies welke acties wanneer nodig zijn.

Welke schade kunnen vogels eigenlijk veroorzaken?

Dakschade door vogels ontstaat meestal wanneer vogels een nest bouwen op of bij je dakgoot. Je ontkomt er dan namelijk bijna niet aan dat vogels gaatjes in de dakbedekking gaan pikken. Dit kan relatief snel tot schade en dan dus ook helaas tot lekkages leiden. Als een nest in de dakgoot zit, dan kan de dakgoot beschadigd of verstopt raken. Ook van deze problemen zijn lekkages het meest logische gevolg.

dakdekker

Mogelijkheden wat betreft vogelwering

Wanneer je een dakdekker hebt ingeschakeld en deze meldt dat het inderdaad raadzaam is vogelwering aan te brengen, dan kun je denken aan stappen om bijvoorbeeld de dakranden onklaar te maken voor zowel het verblijven van als het bouwen van nesten door vogels. En deel van een dak onklaar maken voor vogels kan gebeuren via bijvoorbeeld staven, draden of profielen die ook voor vogels duidelijk zichtbaar zijn